banner198

Hacı Murad-I Veli’ye misafir oldular!

Camiler Haftası’nda "Geç Kalma Genç Gel" çağrısına kulak veren gençler Hacı Murad-ı Veli Hz. türbesi ve camisini ziyaret ettiler.

Hacı Murad-I Veli’ye misafir oldular!
banner145

 Çankırı Gençlik Merkezi’nin gönüllü 30 üyesi Camiler Haftası’nda "Geç Kalma Genç Gel" çağrısına kulak vererek Hacı Murad-ı Veli Hz. türbesi ve camisini ziyaret ettiler.

 

XII. yüzyılda Horasan’dan gelip Çankırı’yı şereflendiren AliyyülBüka’nın oğlu, Anadolu’nun 4 büyük velisinden biri olarak kabul edilen Hacı Murad-ı Veli Hz. türbesi ve camisini ziyaret eden gençler, öğlen namazını kılanlara lokum ikramında bulundular.

 

 En garip evliya, bizim evliya! -TIKLA OKU -

Gençlik Merkezi Müdürü Sadık Ak gençlere yaptığı konuşmada, bu programı düzenlemelerindeki amaçlarının gencinden yaşlısına, kadınından erkeğine, çocuğundan yetişkinine, tüm insanın kalplerini cami ve mabetlerimize bağlamak, onların gönüllerini manevi duygularla doldurmak ve kucaklamak olduğunu ifade etti.

 

Keçiören'de Hacı Murad-ı Veli Hazretleri Gecesi -TIKLA OKU-

Ak geleceğin mimarları olan gençlerden ait oldukları medeniyetin köklerinin farkında olmalarını istedi. Hacı Murad-ı Veli’nin diğer büyük Anadolu velileri Hacı Bektaşi Veli, Şeyh Şaban-ı Veli ve Hacı Bayram-ı Veli kadar bilinmediğini, bunun da en önemli nedeninin hakkında pek fazla yazılı kaynak olmadığından kaynaklandığını söyledi. Akif’in “Kökü mazide gözü atide olan gençler camilerden süzülen irfanla yetişir.”sözlerini gençlere hatırlatan Sayın Ak, programa katılımlarından dolayı gençlere teşekkürlerini dile getirdi.

 En garip evliya, bizim evliya! -TIKLA OKU -

Gençlik Lideri Ahmet Yıldırım’ın seslendirdiği ilahileri dinleyen gençler manevi ve huzurlu dakikalar geçirdiler. Gençlere yapılan ikramlar sonrası Hacı Murad-ı Veli hazretlerinin “Asa Suyu”ndan içen gençler hatıra fotoğrafı çektirdiler.

 

Keçiören'de Hacı Murad-ı Veli Hazretleri Gecesi -TIKLA OKU-

Hacı Murad-ı Veli Hz.’nin türbesinin ziyaretine Gençlik Merkezi Müdürü Sadık AK, Gençlik Liderleri Duygu Eroğlu, Muazzez Gül, Tuba Özen, Meryem Dede ve Ahmet Yıldırım ile gönüllü gençler katıldı.

 En garip evliya, bizim evliya! -TIKLA OKU -

Keçiören'de Hacı Murad-ı Veli Hazretleri Gecesi -TIKLA OKU-







Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 20 Ekim 2014, 14:53
YORUM EKLE
YORUMLAR
Yüksel TEKE
Yüksel TEKE - 9 yıl Önce

arkadaş ben yine yazacam,ziyaret,ibadet,reklam bunların hepsi bir arada olmaz.ne güzel kutsal mekani gençleri̇mi̇z zi̇yaret etmi̇ş.reklama ne hacet.amaç nedi̇r?ne beklenmektedi̇r?

SIRADAKİ HABER

banner304