banner198

Manevi Mirasın Takipçisiyiz

K.S’nun hayatını yakından öğrenme adına KASR-I ARİFAN Tekke’sini ziyaret ettiler

Manevi Mirasın Takipçisiyiz
banner145

 Çankırı’nın manevi mimarlarından Astarlızade Şeyh Mehmet Hilmi Efendi’nin torunu Hilmi Astarlı, kendilerine bırakılan manevi mirasın takipçisi olduklarını çizilen bu nurlu yolda yürümeye çalıştıklarını söyledi.

Topluma manevi değerleri kazandırmak için emeği geçen büyük zatları tanıma ve tanıtma amaçlı yapılan ziyarette, Astarlızade Şeyh Mehmet Hilmi Efendi K.S’nin hayatını geçirdiği Kasr-ı Arifen tekkesi Analitik ve Kritik Düşünce Kulübü Danışmanı Muhsin Öztürk  ve Çankırı Gönül Bağı Denek Başkanı Yaşar Koçak tarafından ziyaret edildi.

Manevi Mirasın Takipçisiyiz

Şeyh Hilmi Efendi’nin torunu Hilmi Astarlı kendilerine bırakılan manevi mirasın takipçisi olduklarını çizilen bu nurlu yolda yürümeye çalıştıklarını ve bu yolun verasetle edinilen bir yol değil de tamamen Kuran ve Sünnet yolu olduğuna dikkat çekti. Dernek başkanlarıyla bizzat ilgilenen Astarlı, çalışma zincirinin yanı sıra manevi dua halkasında buluşalım temennisinde bulundu. 

Misyon derneklere düşüyor

Manevi şahsiyetlerin sadece nesebinin bilinmesinin yeterli olmayacağı onların hayat felsefelerinin gönül dünyamıza ve dünya görüşümüze tesirinin olması için daha yakından tanıma ve tanıtma misyonun bu tür derneklere düştüğünü vurgulayan Öztürk, ayrıca bu zatların ışığından yakın çevresinin daha fazla istifade ettiği gerçeğinden hareketle onlarla entegreli bir şekilde hizmet zinciri oluşturmasın da yarar görüldü. 

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 27 Ağustos 2013, 02:48
YORUM EKLE
YORUMLAR
Gönül Dağı
Gönül Dağı - 11 yıl Önce

benlik duygusuyla takip etme şansları mamafih olamaz,manevi şahsiyetlere gölge düşürecek tavır ve hareketlerden özellikle kaçınmalarını tavsiye ederim.nefislerimizin terbiye ettiği şekilde davranalım.saygıyla.

SIRADAKİ HABER