banner198

Tahsin Yılmaz 6. kitabını yayınlıyor…

Gençlere yönelik mesajlar veren Ziraat Yüksek Mühendisi Tahsin Yılmaz, 6. Kitabını yayınlıyor…

Tahsin Yılmaz 6. kitabını yayınlıyor…
banner145

Tarım Bakanlığından emekli olduktan sonra güncel, mesleki, milli ve manevi konularda yazdığı gazete yazılarıyla özellikle gençlere yönelik mesajlar veren Ziraat Yüksek Mühendisi Tahsin Yılmaz, 6. Kitabını yayınlıyor…

Tahsin Yılmaz’ın gazete, dergi ve sosyal medyada yer alan yazılarından derlenen 6. Kitabı “Hayatın İçinden 2” adını taşıyor. Kitabın sonunda ayrıca Korgun Sözlüğü bölümü de yer alıyor.

Tahsin Yılmaz’ın kendi kaleminden biyografisi:

1930 senesi Çankırı Korgun İlçe merkezinde doğdum. Kadıgil ailesine mensubum. 1943 yılında Korgun İlkokulunu bitirdim. 2. Cihan Harbinin başladığı ve ekmeğin A-B-C karneli olduğu dönemlerde İstanbul’un Vefa semtinde bulunan Zeyrek Ortaokulunu 1946 yılında tamamladım. İstanbul Halkalı Ziraat Okulunun Devlet yatılı giriş imtihanını 200 öğrenci arasında birincilikle kazandım. Ziraat Okulundan 1949 yılında mezun olduktan sonra, mecburi hizmet gereği Tarım Bakanlığı Taşra Teşkilatında memuriyet görevi aldım. Kısa memuriyetimin ardından vatani vazifemi yerine getirmek için 32. Dönem yedek subay olarak Erzurum Dumlu’ya gittim. 1951 yılında terhis oldum ve Çankırı’ya tayin edildim.

Merkez, Şabanözü ve diğer kazalarda Ziraat Muallimi (teknisyen) olarak uzun seneler çalıştığım dönemde geçici olarak Doğu illerimizde eksper ve zirai mücadele için görevlendirildim. Rize Çay Teşkilatında 2 sene, Devlet Üretme Çiftlikleri Genel Müdürlüğü (TİGEM) Malya ve Çiçekdağı işletmelerinde 5 sene Tarla Ziraatı ve Makine Şube Şefi olarak çalışırken, sönmeyen okuma aşkımı gerçekleştirmek amacıyla Kırşehir Lisesinde hariçten bitirme imtihanına girdim. Çankırı’ya naklen tayinimden dolayı arta kalan derslerin imtihanını Çankırı Lisesinde tamamladım. Ara vermeksizin üniversite imtihanına katılarak, 1965 senesinde 4. Sırada Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesini kazandım. Erozyon konulu fakülte tezimi pekiyi derece üzerinden hazırlayıp, 40 yaşımda Ziraat Yüksek Mühendisi ünvanlı diplomayı almaya hak kazandım. Çankırı Kız Öğretmen Okulunda Almanca, Çankırı Lisesinde Fizik, Kimya ve Kırşehir Meslek Yüksek Okulunda Zirai Ekonomi derslerini okuttum. Çankırı İLMİP çalışmalarında 468 köyün envanter ve fizibil konulu projeksiyon çalışmalarını komisyon başkanı olduğum 28 Aralık 1972 tarihinde tamamladım.

Çeşitli gazete ve dergilerde yayınlanan makalelerimin yanı sıra bugüne kadar 5 kitabım yayınlandı. Çankırı’da Başmühendis, Bilecik’te Teknik Ziraat Müdür Muavini ve Kırşehir’de Teknik Ziraat Müdürü olarak görevler yaptım. Tarım Bakanlığı Fen Kurulu üyeliği ve Özlük Özel Tim Dairelerinde başarılı ve verimli çalışmalar yaptıktan sonra 1982 yılında emekli edildim. 1992 yılında Danıştay Kararı ile tekrar göreve dönerek Bakanlıktaki eski emekli olduğum kurumun ilk bölümünde 3 sene daha çalıştıktan sonra, 1995 Eylül ayında kendi isteğimle 36 senelik başarılı devlet hizmetine emeklilik kararım ile son vermiş oldum.

Kışın Ankara’da, yazın Korgun’da ikamet etmekteyim. Günümüz gençliğinin de planlı ve ciddi bir şekilde çalışarak, içinde bulunduğu zamanın imkânlarını çok daha iyi değerlendirmeleri en halis dileğimdir.

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 30 Kasım 2013, 02:32
YORUM EKLE
YORUMLAR
çankırı sevdalısı
çankırı sevdalısı - 10 yıl Önce

uzun zamandır bekliyorduk bu kitabı. teşekkürler tahsin yılmaz! korgunda nereden temin edebiliriz bu kitabı?

Gökhan
Gökhan - 10 yıl Önce

tahsin amcanın çabasını takdir etmemek mümkünmü? allah uzun ömürler versin sağlık ve afiyetlen.

alper
alper - 10 yıl Önce

Allah uzun ömür saglik nasip etsin.

SIRADAKİ HABER