banner306
banner198

“Türkülerle Yarenlik” standı açıldı!

“Türkülerle Yarenlik” Türkü Albümü Tanıtım Standı Açıldı

“Türkülerle Yarenlik” standı açıldı!
banner145

  

Çankırı Karatekin Üniversitesi Yaran Kültürü Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Kadir Çayır ve Yrd. Doç. Dr. Gökhan Ekim’in seslendirdiği “Türkülerle Yarenliktürkü albümü tanıtım standı 20 Ocak 2015 Salı günü Yunus AVM’de açıldı.

 

Vali Vahdettin Özcan, Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali İbrahim Savaş ve çok sayıda vatandaşın katıldığı açılışta konuşma yapan Yrd. Doç. Dr. Kadir Çayır; “Bugün burada, kıymetli hemşehrim Yrd. Doç. Dr. Gökhan Ekim ile birlikte seslendirdiğimiz, unutulmuş, değişime uğramış türkülerin de yer aldığı ve Çankırı’mız için, Yaran Kültürü için çok önemli olduğunu düşündüğüm “Türkülerle Yarenlik” türkü albümünün tanıtımı için bir araya gelmiş bulunmaktayız“ dedi.

 

Çayır, “Türkülerle Yarenlik” albümünün yayınlanması ve sizlerle buluşmasında büyük destekleri olan başta Çankırı Valimiz Sayın Vahdettin Özcan’a, Üniversite Rektörümüz Prof. Dr. Ali İbrahim Savaş’a ve bize destek olan bağlama ve sazendelerimize sonsuz saygılarımı ve teşekkürlerimi sunarım.” şeklinde konuştu

 

Daha sonra kürsüye gelen Prof. Dr. Ali İbrahim Savaş, “Yaren Kültürümüzün geliştirilmesine sağladığı katkılardan dolayı Kadir Çayır’a ve tüm emeği geçenlere teşekkür ediyorum.” diyerek, türkü albümünün hayırlı olması temennisinde bulundu.

 

Vali Vahdettin Özcan ise; “Bugün bu standın açılışına katılmak istememin sebebi, üniversitemizle toplumumuzun bütünleşmesine katkı sağlamaktır. Bu tür faaliyetler önemli faaliyetlerdir. Kültür alanında yapılan bütün faaliyetlerde olduğu gibi bu kıymetli esere sahip çıkılması konusunda da olabildiğince destek vereceğiz. Bu kapsamda, Valiliğimiz Yaren Evi’ni bu yıl içerisinde Yaren Kültürü Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin hizmetine sunacağız. Bu kıymetli eseri bizlerle buluşturan Kadir Bey’e ve tüm emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Hayırlı uğurlu olsun.”  diyerek açılış kurdelesini kesti.

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 21 Ocak 2015, 03:51
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner304