banner198

Tuz mağarasında ziyaret krizi!

Pazar günü tuz mağarasını ziyarete gelenler hiç ummadıkları bir tabloyla karşılaştı.

Tuz mağarasında ziyaret krizi!
banner145
ÇANKIRI POSTASIPazar günü tuz mağarasıziyarete gelenler hiç ummadıkları bir tabloyla karşılaştı.

 

Çankırı’nın turizmde ki amiral gemisi Tuz Mağarasını ziyaret etmek için Pazar günü Karabük’ten gelen 50 kişilik Gençlik Merkezi kafilesi mağara ziyaretini gerçekleştirmeden geri dönmek zorunda kaldı.

 

Pazar günü özel otomobil ve otobüslerle gelen ziyaretçilerin kapıdan geri dönmesi ile ilgili gelişmelere Çankırı Postası ulaştı.

 

Halen maden işletmesi statüsünde olan işletme, yasal prosedürler tamamlanamadığı için mağaraya ziyarete gelenleri risk alarak ve kendi inisiyatifi ile ağırlıyordu. Ancak, son dönemde Maden İşleri Genel Müdürlüğü müfettişleri ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı müfettişlerinin teftişleri sonucunda üretim ve ziyaretin her hangi bir koordinasyon dâhilinde yapılmadığı doğrultusunda rapor tutulunca ziyaretlerde aksamalar meydana gelmeye başladı.

 

Özellikle turizm sezonunun açıldığı zamana denk gelen krizle ilgili Çankırı Valiliği bünyesinde acil bir çalışma yürütüldüğü ve bu çalışma doğrultusunda üretim yapılan

işletme ile ziyaretçilere ayrılan kısmın bölüneceği öğrenildi.

Çankırı Valiliği tarafından Tuz Mağarasına görevli personel verileceği ve bu şekilde hafta sonları mağaraya gidenlerin hiç beklemedikleri bir sürprizle karşılaşmamalarının önüne geçileceği amaçlanıyor.   

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 22 Nisan 2014, 23:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER