banner306
banner198

Uluyazı'da coşku hüzün bir arada!

Çankırı Karatekin Üniversitesi 7. dönem mezunlarını verdi.

Uluyazı'da coşku hüzün bir arada!
banner145

Çankırı Karatekin Üniversitesi  7. dönem mezunlarını verdi. 

Çankırı Karatekin Üniversitesi 2014-2015 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni Uluyazı Kampusunda gerçekleştirildi.


Mezuniyete törenine  ise, 6 ay önce 22 Kasım 2014 günü KYK yurdu kantininde kalp krizi sonucu hayatını kaybeden Felsefe 4. Sınıf öğrencisi Sultan Ceylan'ın fotomontajlanarak cübbe ve kep giydirilmiş posteri damgasını vurdu. Felsefe bölümü öğrencileri geçit töreni sırasında arkadaşlarının posterini taşıyarak buruk bir mezuniyet sevinci yaşadılar.

 

Törene Vali Vahdettin Özcan, Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali İbrahim Savaş, Belediye Başkanı İfan Dinç, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Halil Altıntaş, İl Emniyet Müdürü Cengiz Öztürk, akademisyenler, daire amirleri, öğrenciler ve aileleri katıldı.

 

Rektör savaşın başını çektiği akademik kadro ve mezun olan öğrencilerin kortej geçişinin ardından, saygı duruşu ve istiklal marşının okunması ile başlayan törenler renkli görüntülere sahne oldu.


Sultan Ceylan unutulmadı!

 

Törenin açılış konuşmasını yapan Öğrenci Konseyi Başkanı Adnan Taha Tuğrul, “Sloganımız gibi güler yüzlü bir şekilde bir akademik yılını daha geride bırakmanın heyecanı ve mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz. Yiğit Çankırı halkı her zaman bize sahip çıkmış, desteğini bizlerden eksik etmemiştir. Üniversite öğrencileriyle Çankırı halkı her zaman iç içe olmuştur."  dedi. Tuğrul'un konuşması sırasında bir öğrenci KYK yurdunda hayatını kaybeden Sultan Ceylan'ın  cübbe ve kep giydirilmiş posterini kucağında tuttu.

 

 Foto galeriye git


Daha sonra kürsüye gelen Rektör Prof. Dr. Ali İbrahim Savaş, “Bizlere emanet ettiğiniz yavrularınızı daha eğitimli, daha donanımlı bir şekilde hiçbir zarar görmeden sizlere teslim ediyoruz. Onların eğitim ve öğretimleri için bütün eğitsel faaliyetlerin hep peşinden koştuk. Üniversite öğrencilerimizin hepsi bizim için ayrıcalıklıdır. Çünkü bizim öğrencilerimizin hiçbiri bu ailenin dışında değildir. Hiçbir zaman hiçbir öğrencimize farklı bakmadık. Onları kendi çocuklarımızdan ayırt etmedik. Mezun olan öğrencilerimize hayırlı uğurlu olsun diyor, başarılar diliyorum. Yolunuz açık olsun.” diye konuştu.

 

Konuşmaların ardından, mezun olan öğrenciler keplerini hep birlikte havaya fırlatarak mezuniyet coşkusunu doyasıya yaşadılar.

Foto galeriye git

Üniversite öğrencisi Sultan yaşam savaşını kaybetti!

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 17 Mayıs 2015, 02:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner304