banner306
banner198

Yaren ağalar İzmir’de ocak yaktı!

İzmir Çankırılılar Derneği (İZÇANDER) tarafından düzenlenen gecede Çankırı Yaren Kültürü İzmirlilere tanıtıldı.

Yaren ağalar İzmir’de ocak yaktı!
banner145
İzmir Çankırılılar Derneği (İZÇANDER) tarafından düzenlenen gecede Çankırı Yaren Kültürü İzmirlilere tanıtıldı.


Mahalli İdareler seçimleri nedeni ile siyasilerin yoğun ilgi gösterdiği gece İzmir protokolünü bir araya getirdi. 'Çankırı Yaran Derneği (ÇANYAD)  tarafından yapılan tanıtımda emekli öğretmen Orhan Özkan sunumuyla davetlilere 'yaran' kültürünü ne olduğu ve ne şekilde uygulandığını ayrıntılı bir şekilde sahnede kurulan YARAN Meclisi’nde anlattı.

Foto galeriye git


Gurbete yaşayan Çankırılıların da yoğun şekilde katıldığı geceye İzmir Valisi Mustafa Toprak, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP adayı Aziz Kocaoğlu, AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, MHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Taşer, AK Parti İzmir milletvekili Nesrin Ulema, AK Parti İzmir İl Başkanı Ö. Cihat Akay, MHP İzmir İl Başkanı Necat Karataş, DSP İl Başkanı Selçuk Karakülçe, İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik Başkanı Zekeriya Mutlu, eski gol kralı Tanju Çolak, Çankırı Vali Yardımcısı Fatih Yılmaz, Çankırı Belediye Başkan Vekili Av. Abdulkadir Çelik, Ankara Çankırı Vakfı Başkanı Recep Şahin, Ankara Çankırılılar Federasyonu Başkanı Adem Can ile çok sayıda davetli geceye katılan isimler arasında yer aldı.


Program girişinde davetlilere meşhur "Çankırı taş helvası" ve “Değirmenli Çankırı kaya tuzu " hediye edildi.
 Gösteri öncesi Çankırılı ressam Hülya Sezgin'in yağlıboya resim sergisi ve Satılmış Yılmaz'ın "ebru" eserleri sergisi gezildi. Gecede toplanan bağışlar İzmir'de üniversite öğrenimi gören Çankırılı öğrencilere burs olarak kullanılacak.

 

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 02 Ocak 2015, 04:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner304