Kurşunlu’ya bağlı köy dernekleri, Kurucu Başkan Ufuk Tufan’ın öncülüğünde bir araya gelerek Kurşunlu Dernekler Federasyonu’nu kurdu. Kurşunlu’nun sivil toplum yapısında önemli bir adım olarak değerlendirilen bu yeni oluşum, ilk olağan genel kurulunu Ankara Keçiören Yunus Emre Kültür Merkezi’nde gerçekleştirdi.
Genel kurulda divan başkanlığını, Çankırı Konfederasyonu Başkanı Kaptan Mustafa Can Kaptan ile Çankırı Dernekler Federasyonu Başkanı Âdem Can üstlendi. Yapılan oylamada Ufuk Tufan, federasyonun ilk başkanı olarak seçildi.
Başkan Tufan, yaptığı teşekkür konuşmasında genel kurula yoğun katılım gösteren hemşehrilere ve destek veren tüm kişi ve kurumlara minnettarlığını ifade etti. “Katılımınızla bizleri onurlandırdınız, desteğinizle yolumuzu aydınlattınız. Çankırımız ve Kurşunlu’muz için hiçbir desteği esirgemeyen tüm siyasi başkanlarımıza da ayrıca teşekkür ederiz. Birlikte olunca ne kadar güçlü olduğumuzu bir kez daha gördük. Hep birlikte daha güzel günlere!” diyerek birlik ve beraberlik vurgusu yaptı.
Yeni yapısıyla dikkat çeken Kurşunlu Dernekler Federasyonu’nun, hemşehri dayanışmasını güçlendirmek ve bölgeye yönelik projeler geliştirmek adına önemli çalışmalara imza atması bekleniyor.