banner198

Kurşunlu Tarih Araştırmaları Derneği 1. Olağan Genel Kurulu gerçekleştirildi!

Kuruluşundan kısa süre sonra hızla teşkilatlanmasını tamamlayan Kurşunlu Tarih Araştırmaları Derneği, TBMM’nin açılışının 102’nci yıldönümüne denk gelen anlamlı bir günde Ankara’da l. Olağan Kongresini başarıyla gerçekleştirdi.

Kurşunlu Tarih Araştırmaları Derneği 1. Olağan Genel Kurulu gerçekleştirildi!
banner145

Kurşunlu Tarih Araştırmaları Derneği 1. Olağan Genel Kurulu gerçekleştirildi.

Kuruluşundan kısa bir süre sonra hızla teşkilatlanmasını tamamlayan Kurşunlu Tarih Araştırmaları Derneği, TBMM’nin açılışının 102’nci yıldönümüne denk gelen anlamlı bir günde Ankara’da  l. Olağan Kongresini başarıyla gerçekleştirdi.

Derneğin amaçları hakkında bilgi veren kurucu başkan Prof. Dr. Mehmet Eryılmaz, “Kurşunlu Tarih Araştırmaları Derneği; tarih, kültür, doğa konularında araştırmalar yapmak, yaptırtmak, bulgu ve belirtileri belgelemek, var olan değerleri yaşatmak; ilgili konular üzerinde eğitim, sanat, spor ve turizm faaliyetlerinin etkinleştirilmesini, geliştirilmesini, düzenlenmesini ve sürdürülebilir olmasını sağlamak; bu konularla ilgili çalışmalar yapan kişi, kurum ve kuruluşlara akademik katkı sağlamak amacı ile kurulmuştur.” dedi.

Başkan Eryılmaz, “ Kurşunlu Tarih Araştırmaları Derneği resmi kuruluş işlemlerini 07 Mart 2022 tarihinde gerçekleştirmiştir. Derneğimiz kısa bir süre içinde gerekli hazırlıklarını yapmış; zorunlu genel kurulunu tamamlamış ve yasal tüm gerekliliklerini yerine getirerek çalışmalarına hızla başlamış durumdadır. Amaçlarımız doğrultusunda başarılı çalışmalar yapmak dileğiyle, Kurşunlu Tarih Araştırmaları Derneği hayırlı uğurlu olsun. Geçici yönetim kurulumuza bugüne kadar verdikleri hizmetler için teşekkürlerimizi sunuyoruz.” ifadelerini kullandı.

Genel kurulda görev alan Yönetim ve Denetim Kurulu şu isimlerden oluştu:

Yönetim Kurulu Başkanı: Prof. Dr. Mehmet Eryılmaz, II. Başkan: Kadir Çimen, Genel Sekreter: Ahmet Cengiz Güray, Sayman: Recep Şeker, Üyeler: İbrahim Gökmenoğlu, Tuncer Özvar ve Ercan Şeker.

Denetim Kurulu Başkanı: Yaşar Yazar, Üyeler: Mehmet Özgür ve Ömer Faruk Eryılmaz.

Kongrenin ardından genel kurul üyeleri iftar yemeğinde bir araya geldi. Kurşunlu Kaymakamı İlyas Öztürk, Kurşunlu Belediye Başkanı Şakir Kaymak, Kurşunlulular Derneği Başkanı Osman Eruysal, Kurşunlu Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Ali Ünver,  Arif Eryiğit, Ruhi Ceylan, Ahmet Karaağaç, Ömer Faruk Eryılmaz, Fuat Dereli, Mustafa Eroğlu, Ömer Türkoğlu,  İsmet Filizfidan, Mehmet Özgür, Tevfik Rüştü Özgür, Yaşar Yazar başta olmak üzere Kurşunlu’dan ve Ankara’dan gelen üyeler iftar yemeğine katıldı.

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 25 Nisan 2022, 01:02
YORUM EKLE
YORUMLAR
Serpil Kaya
Serpil Kaya - 2 yıl Önce

Hayırlı uğurlu olsun memlekwtimize

Latif Tayfun Kuruçay
Latif Tayfun Kuruçay - 2 yıl Önce

Çankırı'nın yükselen değeri Kurşunlu ve Kurşunlu sevd.ılarını kutluyorum

SIRADAKİ HABER