Çankırı’nın Kurşunlu ilçesinde, uzun yıllar ağır tonajlı araç trafiği nedeniyle bozulan ana arterlerde sıcak asfalt çalışmaları başladı.
Kurşunlu–Korgun Karayolu’nu D-100 Karayolu’na bağlayan köprülü kavşağın hizmete girmesinin ardından ilçe içerisinden geçen transit araç güzergâhının değişmesiyle birlikte ana caddelerde kapsamlı yenileme çalışmaları için start verildi.

Karayolları ekipleri ile Kurşunlu Belediyesi ekiplerinin ortak çalışmasıyla İstasyon Caddesi’nde eski asfaltın kazınmasının ardından bugün sıcak asfalt serimine geçildi. Çalışmalar kapsamında İstasyon Caddesi’nin yanı sıra Hasan Ceylan Caddesi, Akın Caddesi ve Çankırı Caddesi’nden köprülü kavşak göbeğine kadar olan bölüm sıcak asfaltla kaplanacak. Asfalt kazıma ve serim çalışmalarının yaklaşık bir hafta içerisinde tamamlanması bekleniyor.

Öte yandan çalışmalar kapsamında Kurşunlu Şehit Murat Ustaoğlu Anadolu Lisesi bahçesi de sıcak asfaltla kaplandı. Devam eden çalışmaları Kurşunlu Belediye Başkanı Şerafettin Uslu yakından takip etti.








