banner198

Bu iş boyama küpü değil daldırıp çıkartasın

ÇKÜ Rektörü Prof. Dr. Ali İbrahim Savaş, Kurşunlu ilçesinin yüksekokul beklentisine cevap verdi.

Bu iş boyama küpü değil daldırıp çıkartasın
banner145

Kurşunlu geleceğini planlıyor adlı toplantıya katılan Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali İbrahim Savaş, Kurşunlu ilçesinin yüksekokul beklentisine cevap verdi.

Sözlerine “bizim en büyük eksikliğimiz plan ve programsızlık” diye başlayan ÇKÜ Rektörü Prof. Dr. Ali İbrahim Savaş, “Kurşunlu’nun geleceğini bugünden planlıyor olması bizi mutlu etmiştir. Bu sebeple sizlere şükranlarımı sunuyorum” dedi.

“Biz zamanı çok iyi değerlendiren bir medeniyetin çocuklarıyız” diyen Rektör Savaş, çarpık yapılaşmaya değindiği konuşmasında, gelirken Hocahasan köyündeki elektrik merkezi lojmanların boş olduğunu gördüğünü, eğer daha önceden planlama yapılsaydı bu binaların bu şekilde atıl kalmayacağını belirtti. Türkiye’ye yatırım yapan global markaların 21 yıl gibi uzun bir süre fizibilite çalışması yapmadan ülkemize gelmediklerini söyleyen Rektör Savaş, “Bu zihin yapımızla alakalıdır. Türkiye değişiyor. Değişecek! Bu yapılan çalışmalar Çankırı’ya en büyük katkıyı sağlayacak” diye konuştu.

Kurşunlu kamuoyunun ilçelerine yüksekokul açılması beklentisine yanıt veren Savaş, “Kurşunlu dosyası hazır. Biz sürekli yerel yönetimlerle irtibat halindeyiz. Bazıları bu işi boyacı küpü sanıyor ama gerçekte öyle değil. Barınma, sosyal mekan gibi öğrencilerin ihtiyaç duyduğu alt yapıyı düşünmek durumundayız. Üniversitenin ilçelere kampus yapma gibi bir ödeneği olmadığını sözlerine ekledi..

Program arasında Çankırı Postası’na konuşan bulunan Rektör Savaş, “Çankırı’nın tüm ilçeleriyle ilgili dosyaların hazır olduğunu belirtti. Savaş,” ancak fiziki alt yapı olmadan göndereceğimiz dosya eğitim komisyonundan geri döner. Senatonun önüne gelmesi dahi mümkün değil. Bu sebeple öncelikle fiziki alt yapıların hazır olması gerekir. ‘Bu boyama küpü değil, daldırıp çıkartasın’ derken bunu söylemek istedim” dedi.

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER