banner198

Nevzat Pakdil Çankırıdaydı

Başkanı Dinç, Türk Parlementerler Birliği Başkanı ve Kahramanmaraş Milletvekili Nevzat Pakdili ağırladı.

Nevzat Pakdil Çankırıdaydı
banner145

Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç, Türk Parlementerler Birliği Başkanı ve Kahramanmaraş Milletvekili Nevzat Pakdil’i ağırladı.

 Belediye Başkanı İrfan Dinç, Çankırı’nın tarihi ve kültürel mekânlarını ziyaret eden Nevzat Pakdil ve beraberindeki iş adamları Vakkas Ünsal ve Mehmet Şahin’e, Çankırı Milletvekili Av. İdris Şahin ile birlikte eşlik etti.

 Dr. Rıfkı Kamil Urga Çankırı Araştırmaları Merkezi’ndeki tarihi belgelerin sunumu Belediye Başkanı İrfan Dinç tarafından yapıldı. Böylesine tarihi bir arşiv beklemediğini belirten Pakdil, hayranlığını dile getirerek “Belediye Başkanımıza huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Bu kadar kapsamlı bir araştırma yapmak ve tarihi belgeleri gün yüzüne çıkarmak herkesin harcı değil. Büyük bir iş başarmışsınız, tebrik ediyorum” dedi.

 Pakdil’in sonraki durakları; Tarihi Çamaşırhane, Çivitçioğlu Medresesi ve Buğday Pazarı Medresesi oldu. Çivitçioğlu Medresesi’nde ebru atan Pakdil, Buğday Pazarı Medresesi’ndeki yaran odasında başağa minderine oturarak “başağa fesi” giydi. Çankırı’nın yöresel kıyafetlerinin bulunduğu odayı inceleyen Pakdil, belediye tarafından restore edilen tarihi mekânlardan çok etkilendiğini dile getirerek ebru yapmaktan ve başağa olmaktan da çok keyif aldığını söyledi.

Ziyaret sırasında, Çankırı ve belediye çalışmaları hakkında kısa bir bilgi veren Başkan Dinç, Türk Parlementerler Birliği Başkanı ve Kahramanmaraş Milletvekili Nevzat Pakdil’in ziyaretinden dolayı memnuniyetlerini ifade etti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER