banner198

Ölümüze de Saygılıyız Dirimize de

Mezarlık Hizmet Binası ve Gasılhane Projesi tamamlanma aşamasına geldi.

Ölümüze de Saygılıyız Dirimize de
banner145

Çankırı Belediyesi tarafından projelendirilen ve “18 Ayda 18 Proje” kapsamında yer alan Mezarlık Hizmet Binası ve Gasılhane Projesi tamamlanma aşamasına geldi.

 

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Belediye Başkanı İrfan Dinç “Büyüklerimden öğrendiğim bir şey var ki; ölüsüne saygısı olmayanın dirisine de saygısı olmazmış. İşte bu düşünceyle çıktığımız yolda projelerimiz arasına mezarlık binamızı ve gasilhanemizi de aldık. Çalışmalarımızda sona gelmek üzereyiz. Yakın zamanda hizmete geçecek olan binamızla, Çankırımız modern bir mezarlık binası ve gasilhaneye kavuşacak. Halkımıza şimdiden hayırlı uğurlu olsun” dedi.

 

Gasilhane ve mezarlık hizmetlerinin yürütüldüğü bina yıkılarak yerine modern bir binanın yapıldığı proje; mezarlık alanı içerisine yapılan çeşmeler, giriş kapıları kontrollü geçiş sağlanacak şekilde sürgülü ferforje kapılar, iki adet gasilhane, morg, taziye evi, abdesthane, mescit, bay-bayan tuvaletleri, soyunma odası, bekleme odası ile mezarlık hizmetlerinin yürütülmesi için yapılan idari ofislerden oluşuyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER