banner306
banner198

Gül Çankırı’da Başağa Oldu

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül yarenler diyarı Çankırı’da başağalığın sembolü olan fes giydi.

Gül Çankırı’da Başağa Oldu
banner145

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül yarenler diyarı Çankırı’da başağalığın sembolü olan fes giydi.

Belediyeye ait Buğday Pazarı (Hazımiye) Medresesi’ne eşi Hayrunisa Gül ile birlikte gelen Cumhurbaşkanı Gül’e burada Belediye Başkanı İrfan Dinç tarafından Çankırı Araştırmaları Merkezi’nde bulunan tarihi belgelerin sunumu yapıldı.

Cumhurbaşkanı Gül, Çankırı Belediyesinin tarihi doku ve kültürel değerlerin ortaya çıkarılması ile ilgili yapmış olduğu çalışmalar nedeniyle Belediye Başkanı İrfan Dinç’i tebrik etti.

Ünlü Mutasavvıf ve Tarikat Şeyhi Ahmet Bedevi Hazretlerinin 600 yıllık altın zincirlerle üzerine Arapça kelimeyi tevhit, kelime-i şehadet ve 12 imamın isimlerinin bulunduğu tarihi sancak Cumhurbaşkanı tarafından dikkatle incelendi.

Çankırı Belediyesi tarafından mini bir kültür merkezi haline getirilen Buğday Pazarı (Hazımiye) Medresesi’nin odalarını gezen Cumhurbaşkanı Gül, yaren odasında başağa köşesine oturarak başağalığın sembolü olan fes giydi.

Cumhurbaşkanı Gül medresede belediye tarafından düzenlenen tuz odasını da gezdi. Gül ve eşi Hayrunisa hanıma medresede kuzine üzerinde kaynatılmış ıhlamur ile kestane ve közlenmiş patates ikram edildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner304