banner198

10 Yılda Bitmez Dediler, 4 Yıl Sonra Gezdiler

Sudanlı eğitimciler, programları dahilinde Güldürcek Barajı altındaki Çankırı İçme Suyu Arıtma Tesislerini gezdiler.

10 Yılda Bitmez Dediler, 4 Yıl Sonra Gezdiler
banner145

Çankırı Karatekin Üniversitesi ile ortak bir proje dahilinde Sudan’dan Çankırı’ya gelen Sudanlı eğitimciler, programları dahilinde Güldürcek Barajı altındaki Çankırı İçme Suyu Arıtma Tesislerini gezdiler.

 

Çankırı Belediyesi Su Birliği Müdürü Yakup Manici, Çankırı Karatekin Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Hasan Dağlar ve Basın Yayın temsilcisi Bekir Demirtaş’ın da rehberlik ettiği gezide Sudanlı grup, suyun Güldürcek Barajı’ndan arıtma tesisine nasıl geldiğini ve arıtmanın safhalarını yerinde inceledi.

 

 

Sudan’da içmesuyu kaynaklarının yetersiz olduğunu ve mevcut kaynaklarında arıtılmadan vatandaşlara sunulduğunu belirten Sudanlı eğitimciler “Çankırı’daki arıtma tesisinde işlenen suyun son derece modern ve hijyenik ortamda arıtıldığı görmekten büyük bir mutluluk duyduk. Gönlümüz bizim ülkemizde de böylesi modern tesislerin kurulmasını arzu ediyor” dediler.

 

Sudanlı eğitimciler arasında daha önce 2008 yılında Çankırı’ya gelenlerden bir grup “Biz o zaman yine buraya gelmiş ve yeni başlayan inşaatın durumunu görmüştük ve bu işin tamamlanıp suyun Çankırı’ya 10 yıldan aşağı gelmeyeceğini söylemiştik. Ancak 2010 yılında tamamlanarak hizmete verildiğini öğrenince çok şaşırdık. Çankırı halkının ne kadar şanslı olduğunu da söylemek istiyoruz. Emeği geçenleri kutluyoruz” diye konuştular.

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER