banner198

18 Mart Şehitler Gününde Şehit Ailelerine ziyaret

18 Mart Şehitler Gününde Şehit Ailelerine ziyaret

18 Mart Şehitler Gününde Şehit Ailelerine ziyaret
banner145

Çankırı Valisi Vahdettin Özcan ve eşi Leyla Özcan, Şehitler Günü münasebetiyle Şehitlerimiz P.Çavuş İlyas Aldağ ve J.Kd.Yzb.Erol Uykusuz’un ailelerini ziyaret etti.

 

İlk olarak Şehit P.Çavuş İlyas Aldağ’ın babası Süleyman ve annesi Munise Aldağ’ı ziyaret eden Vali Özcan, şehidimiz hakkında bilgiler alarak ailenin ihtiyaçlarını ve sorunları varsa öğrenmek istediklerini belirttiler.

 

Şehidimizin annesi Munise hanım, iki oğlunun aynı yıl askere gittiğini, diğer oğlu İlhan Aldağ’ın iki ay önce askerliğini tamamlayıp geldiğini, İlyas’ın ise izne geldiğinde geri giderken şehit olacağını söyleyerek askere gittiğini ve iki ay sonra İlyas Aldağ’ın şehitlik mertebesine ulaştığı haberinin geldiğini belirtti.

 

Baba Süleyman Aldağ, Valimize Çankırı’nın en çok şehit veren illerden birisi olduğunu belirterek “Böyle bir ile Şehitlik istiyoruz” dedi. Vali Özcan, Belediyenin yeni yaptığı 18 de 18 proje içinde Şehitlik Parkı’nın bulunduğunu belirterek, gerekenin şehitlerimiz için yapılacağını ifade etti.

 

Daha sonra J.Kd.Yüzbaşı Erol Uykusuz’un annesi, eşi  ve çocuklarını ziyaret eden Vali Özcan, Şehidimizin annesi Feyman Hanım ve Şehidimizin çocukları  ile sohbet etti. Şehidimizin babası İsmail Uykusuz’un iki yıl önce vefat ettiğini belirten Dernek Başkanı Yüksel Teke, “Sayın valim, İsmail Amcamızın ölmeden önce bir isteği vardı, şehidimizin isminin bir okula veya şehrin merkezinde bir caddeye verilmesini çok istiyordu” dedi. Vali Özcan, konunun değerlendirileceğini belirtti.

 

Şehit Erol Uykusuz’un çocukların başarılı bir öğrenim hayatı geçirdiklerini öğrenen Vali Özcan, kendilerini tebrik ederek, onlara kitaplar hediye etti. 

Vali Özcan, “Bizleri kabul ettiğiniz için sizlere teşekkür ediyor, acılarınızı paylaşıyoruz. Bende Ergani Kaymakamlığım sırasında böyle bir çok olaya şahit oldum. Acınızı anlıyorum. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, sizlere başsağlığı ve sabır diliyorum” dedi.

 

Müftü Arslan Türk tarafından şehitlerimize dua edildi.

Vali Vahdettin Özcan ve eşi Leyla Özcan’ın Şehit Ailesi ziyaretine, Garnizon Komutan Vekili İl Jandarma Komutanı J.Alb.Şakir Uslu ve Eşi Huriye Uslu, İl Emniyet Müdürü Osman Zoroğlu ve Eşi Hatice Zoroğlu, İl Müftüsü Arslan Türk ve Eşi, Şehit ve Gazi İşlemleri Şube Müdürü Rabia Çayır, İl Dernekler Müdürü Nihat Bahar, İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Kezban Gür ve Özel Kalem Müdürü Aydın Demiröz, Şehit ve Gazi Aileleri Derneği Başkanı Yüksel Teke ve eşi Ayşe Teke eşlik etti.

 

1969 doğumlu olan P.Çavuş İlyas Aldağ, Bitlis Aşağıdikme Köyünde teröristlerce açılan ateş sonucu 09.07.1994 yılında şehit olmuş olup, iki kardeşi bulunmakta.

1967 doğumlu olan J.Kd.Yzb.Erol Uykusuz, Elazığ-Arıcak Çevrecik Köyü Ulaş Tepe bölgesinde operasyon sırasında teröristlerle yapılan silahlı çatışmada şehit olmuş olup, üç çocuğu bulunmakta.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER