banner198

2014 yılını değerlendire Özcan gayet açık konuştu!

Çankırı Valisi Vahdettin Özcan, düzenlediği basın toplantısında; 2014 yılı yatırım ve hizmetlerini değerlendirdi.

2014 yılını değerlendire Özcan gayet açık konuştu!
banner145

Çankırı Valisi Vahdettin Özcan, düzenlediği basın toplantısında; 2014 yılı yatırım ve hizmetlerini değerlendirdi. 

Gazetecilerin sorularını cevaplandıran Özcan, Milletvekili Hüseyin Filiz’in Ak Parti İl Danışma Kurulunda yaptığı konuşmada “Çankırı’da sağlık hizmetleri yerlerde sürünüyor” ifadelerine kesinlikle katılmadığını açıkladı.
Vali Özcan, Çankırı’da 2014 yatırım programında yer alan çalışmalarla ilgili basın mensupları ile bir araya geldi. Eğitimden spora, sağlıktan sosyal politikalara, istihdam, kültür-turizm gibi bir çok alanda yapılan çalışmalarla ilgili istatistiki bilgiler sundu.

Son dönemde siyaset ve bürokrasi arasında yaşanan gerilime değinen Özcan, kendi ekibine sahip çıktı. Vali yardımcılarından son derece memnun olduğunu vurgulayan Özcan, İl müdürlüğü değişikliklerinde siyasetçilerin kendisine bilgi vermemesinden şikayet etti. 

-Özcan “Eğer varsa verileri açıklasın”-
Hüseyin Filiz’in Ak Parti İl Danışma Kurulunda yaptığı konuşmada “Çankırı’da sağlık hizmetleri yerlerde sürünüyor” ifadelerine kesinlikle katılmadığını açıklayan Özcan, “Ben aynı kanatta değilim. Eğer yanlış bir şeyler varsa verilerini ortaya koysunlar. Esas zorluk şimdi başlıyor. Sağlıkta bir standart yakalandı, bundan sonra bu çitanın altına düşmemek lazım. Ben sağlık sektörü ve yöneticilerinden memnunum. Siyasilerle aynı düşünmek durumunda değiliz. Onlar kendi iktidarlarını eleştiriyorlar.” şeklinde konuştu.

Özcan, "Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği ile ilgili problemleri biliyorsunuz. Orada tavır koydum. Etkili ve yetkili yerlere standardın altına düşmenin uygun olmayacağını, üçüncü genel sekreterle çalıştığımı belirttim,  problemlerin genel sekreterden mi kaynaklandığını, yoksa yerel bir takım dinamiklerden mi kaynaklandığının tartışılması gerektiğini ifade ettim. Kimseden gizleyecek bir şeyim yok!” diye konuştu.

-İkinci huzurevi geliyor!-
Özcan, Yapraklı yolu üzerinde bulunan 100. Yıl Yetiştirme Yurdu’nun  ÇKÜ Rektörü Prof. Dr. Ali İbrahim Savaş ve Belediye Başkanı İrfan Dinç tarafından istendiğini, ancak Bakanlığın isteği doğrultusunda binanın rehabilitasyon ağırlıklı huzurevi olarak kullanılacağını anlattı. Özcan, İsmail Özdemir Huzurevi’nin kapasitesinin dolduğu için Çankırı’da 2. bir Huzurevine ihtiyaç olduğunu da vurguladı.

-Tuz Mağarası Projesine startı veriliyor!-
Tuz Mağarası projesinin KUZKA’dan  geçtiğini hatırlatan Vali Özcan, projenin bu ay sonunda ihale edileceğini, yol ve içinin uygun hale getirileceğini ifade ederek, “Bu işi de Çankırı’nın gündeminden çıkaracağız, güzel bir duruma getireceğiz.” dedi. Vali Özcan, Türkiye’de alanında uzman olan Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nde uzman bir ekibin  mağarada rölyef çalışması yapacağını söyledi.

-Vali için spor zor bir alan!-
Vali Özcan, “Güreşte hiçbir gelişme olmadı. Bizim il müdürümüz güreşçi. Bana proje ile gelecek. Devlette projesiz hiçbir iş yok. Benden para istendiğinde proje getir, diyorum. Gerekli desteği göremedim. Kendi başıma bu işi başaramam. Bugün size söz veriyorum; 1 milyon TL ise 1 milyon, 2 milyon TL ise 2 milyon  TL güreşe harcarım. Ben bu işi çok seviyorum. Benim Çankırıspor’a yaptığım hizmet 2014 yılında 500 bin TL’yi geçmiştir. Bayan ‘8-10 yıldır konuşuyorduk’ diyor antrenman sahasını biz yaparak  Çankırı’nın gündeminden çıkardık. Ama yine yaranamıyoruz. Vali için spor zor bir alan. Ben her türlü desteği Çankırıspor’a veriyorum. Bayanı da tebrik ediyorum. Bir bayan olarak spor camiasında yer almasının çok önemli bir fonksiyon icra ettiği kanaatindeyim.” diye konuştu.

-Devletin bir kuruşunu kimsede bırakmam!-
Vali Özcan,  inşaatı durdurulan Emniyet Müdürlüğü binasının Nisan ayında  tekrar başlayıp  bu yıl sonuna yetiştirileceğini  ifade ederek “Bu inşaatı uzaması kimsenin suçu değil, mevzuatla alakalı. Sekiz ayımızı aldı ama iddialara soruşturmak zorundaydım. On beş yıl müfettişlik yaptım. Kamu zararı kimin  üstünde kalmışsa yakasına yapışırım.  Tüyü bitmedik yetimin hakkı olan devletin bir kuruşunu kimsede bırakmam!” dedi.

Özcan toplantının ardından Müze Müdürü Ali Atmaca’yı, ilimiz açısından kaynak temel eser niteliği taşıyan “Çankırı Taşınmaz Kültür ve Tabiat Varlıkları Envanteri”nin hazırlanması ve yayın hayatına kazandırılmasında göstermiş olduğu özveri, üstün gayretleri dolayısı ile başarı belgesiyle ödüllendirdi.

Toplantıya Vali Yardımcıları Yılmaz ve Sağsöz, İbrahim Şahin, Zafer Engin ve stajer kaymakam adayları katıldı.  

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 24 Ocak 2015, 03:15
YORUM EKLE
YORUMLAR
Yüksel TEKE
Yüksel TEKE - 9 yıl Önce


Sayın Valim: Dicle kenarında bir kurt bir koyunu yese, Allah adaleti gelir onu Ömer'den benden sorar. Adalet olmadıkça, Adaletin faydası Olmaz, diyor Hz. Ömer R.a.
İlimizde birçok Nezih ortam ve Mekân varken ısrarla Koç Otel de Program yapmanız, bizlerin dikkatinden kaçmamakta, diğer esnaflara haksızlık yapıldığı kanaatine varmaktayım. Saygılarımla.

Doğrucu Davud
Doğrucu Davud - 9 yıl Önce

Siyasete meydan okuyan, Ak Partililere zulüm eden herkes çok iyidir sayın valim tıpkı yazı işleri müdürünüz gibi genel sekreteriniz de mükemmel(!) Ama nedense sizi çok seviyoruz Ak partililer olarak.

Yavuz pehlivan
Yavuz pehlivan - 9 yıl Önce

Valimizi seviyoruz.ugrasmayin adamla isini dort dortluk yapiyor

şerafettin erdoğan
şerafettin erdoğan - 9 yıl Önce

sayın vali geleli hangi projeyi başlatıp bitirdi.sadece yapıyoruz demekle olmaz biz çankırıda yaşıyoruz bir tane eseri yok.

hasan yılmaz
hasan yılmaz - 9 yıl Önce

sayın filiz haklı vali beye bakarsan herşey dört dörtlük ama ortada bir şey yok.

hasan Hüseyin
hasan Hüseyin - 9 yıl Önce

Sayın valim hastanenin durumu çok iyi demişsin ama bir hemşireye bile güç yetmiyor kimse hastanın haline durumuna bakmıyor sağlık kadar önemli olan bişey Çankırı devlet hastanesinde maalesef tiiye alınıyor ben maalesef hastanenin iyi bir tarafını göremiyorum hastanenin içinde yürüyemeyen hastamızı taşıyacak bir tekerlekli sandalye bile bulamıyoruz daha diğer sorunları anlatmaya bile gerek yok bunun üstüne eğer siz böyle bir hastaneye böyle yöneticilere iyi diyorsanız Çankırı size hakkını helal etmez kii ben etmiyorum zaten

ahmet öz
ahmet öz - 9 yıl Önce

vali bey önce sigara yasağını uygulatsın kapalı mekanlarda, orta şekirli duman altı

fatma
fatma - 9 yıl Önce

şu haberin altında konu nereden nereye getirilmeye çalışılmış. i̇stanbuldan vali beyi takip ediyoruz, yaptığı her iş çankırının faydasına. valiyi halk destekliyor bakalım bundan sonraki vali geldiğin de bu kadar çalışkanını bulamayınca ne yapacağız çankırılılar olarak. adamın değerini bilmemek de üstümüze yok. bunca yatırım vali olmasa çankırıya hayatta gelmezdi.


SIRADAKİ HABER