banner198

2023’ü bırak. Şuan ki problemlere bak.

Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak “Bizim çılgın projelere değil; aklı başında projelere ihtiyacımız var” dedi.

2023’ü bırak. Şuan ki problemlere bak.
banner145

Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak “Bizim çılgın projelere değil; aklı başında, makul, tutarlı ve problemleri çözmeyi amaçlayan projelere ihtiyacımız vardır” dedi.

Partisince düzenlenen açık hava mitingine katılmak için saat: 12;00’de Çankırı’ya gelen Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak vatandaşlara hitap etti. Yaklaşık bir saatlik konuşmasının tamamına yakınını Ak Parti ve Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı eleştirmeye ayıran Kamalak, konuşmasının ardından Çankırı’dan ayrıldı.

Belediye Meydanında halka hitap eden Kamalak yaptığı konuşmada, Türkiye güllük gülistanlıkmış gibi, bugünün bütün problemleri çözülmüş gibi 2023 yılının çılgın projelerinden bahsedilmesini eleştirdi

Kamalak, “Bizim çılgın projelere değil; aklı başında, makul, tutarlı ve problemleri çözmeyi amaçlayan projelere ihtiyacımız vardır. İşsizlik hat safhada. Birçok gencimiz üniversiteyi bitirmiş iş arıyor.  Sayın Başbakanımız diyor ki; “2023 projesine Türkiye hazır” diyor. Ayrıca “bu benim son seçim dönemim olacak” diyor.  Demek ki 2015 yılından itibaren artık başbakan olmayacak. Peki, 12 sene sonrasının projesini kim uygulayacak?  Burada bir çelişki yok mu? Elbette var. Sayın Başbakan 2023’ü bırak. Şuan ki problemlere bak. Mevlana diyor ki; “Geçen zaman geçmiştir, onu geri getiremezsin. Gelecek zaman ise meçhuldür, ne olacağını bilemezsin” diye konuştu.

    photo

    Kamalak konuşmasının devamında şunları kaydetti;”Atalar olgun başak başını eğer demişler. Olgun başağın boynu bükük olur demişler. Günümüzün iktidar partisi mağdur olmaktan çıktı mağrur olmaya başladı. Mağrurlanma padişahım senden büyük Allah vardır. Mevlana’nın dediği gibi dem bu dem. Bugünün problemlerini 12 yıl sonraya erteleyemeyiz” dedi.

    Ülkenin 5000 evladını nasıl öldürttünüz

    Çankırılı kardeşlerime sesleniyorum. Siz kavgadan yana mısınız? Barıştan yana mı? Adres belli. Adres Saadet Partisi. Bu ülkenin insanları arasında kavga yok. Hepimiz bu milletin evlatlarıyız. Hiç kimsenin bu ülkede gerilim yaratmaya hakkı yoktur. Bu ülkenin barış ve kardeşliğe ihtiyacı vardır. Gerilimlerden bu ülkenin ne çektiğini 1970’li yılları hatırlayanlar yakinen bilir. O zamanda adeta bir horoz dövüşü söz konusuydu. Mecliste iki parti vardı.  Sağ cenahta Adalet Partisi ve Demirel vardı. Sol cenahta Cumhuriyet Halk Partisi ve Ecevit vardı.  Sayın Demirel’le CHP şimdi ne durumda?  Kaynaşmış durumdalar. O zaman gerilim yaratarak bu ülkenin 5000 evladını nasıl öldürttünüz yazık değil mi? Türkiye geniş bir ailedir ve barışa ihtiyacı vardır.

    İncirlikten 5000 Amerikan sortisine müsaade edildi

    Milli görüş milletin görüşüdür.  Başkalarının Çankırı’nın ve Türkiye’nin problemlerini çözmesi mümkün değildir. İktidarımızın en önemli sloganı komşularla sıfır ihtilaf projesidir. Yani komşularla iyi anlaşmak. Allah aşkına komşu kaldı mı? Irak çökertildi. Elinizi vicdanınıza koyun ve oyunuzu ona göre kullanın. Biliyorsunuz 1 Mart 2003 yılında Ak Parti Amerika’ya destek projesini malum tezkereyi meclisten geçirmeye çalışırken milli görüş lideri haykırıyordu. “Yapmayın evlatlarım. O tezkereyi reddedin. Yoksa yedi sülaleniz o vebali kaldıramaz” diyordu. Neticede milli görüş liderinin o tavsiyesi üzerine o tezkere reddedildi. Sonra ne oldu? Bugün ki iktidarın milli savunma bakanı “meclis o tezkereyi reddeti ama biz incirlikten 5000 küsür Amerikan sortisine müsaade etmek suretiyle o hatayı telafi ettik” açıklamasını yapmadı mı? İncirlikten kalkan Amerikan uçakları Irak’a bomba götürüyordu. Bu nasıl bir zihniyettir ki küçük bir menfaat için kardeşinin katledilmesinde bir sakınca görmüyor. Zulme rıza zulümdür. Sizler zulme destek veremezsiniz. Bir ay kadar önce başbakan, “Nato’nun Libya’da ne işi var?” diyordu. Sonra kendisi Nato’yu oraya çağırmaya mecbur kaldı. Niye, çünkü milli görüşün gerekleri vaktinde yerine getirilmedi. Milli görüşün tavsiyelerini yerine getirmek şöyle dursun, “biz milli görüşün gömleğini çıkardık” dedi.  Peki, yerine ne giydiler? Amerikan çuvalı. Irak, Mısır, Tunus, Libya çöktü. Sudan ikiye bölündü. Suriye kendi derdine düşürüldü. Şuan anlaşılabilecek bir komşu kalmadı. Batıdan gelen talimatları da olduğu gibi uygularsan ihtilaf kalır mı?

      photo
        photo

        Zina suç kapsamından çıkartıldı

        Bu ülkenin kanunlarına göre zina suç değil miydi?  Batı’yı ziyaret eden başbakan oranın emri üzerine Türkiye büyük millet meclisini başkanını arayıp zinayı suç sayan maddeyi Türk ceza kanunundan çıkarılması için talimat vererek bir pazar günü meclisin toplanmasını sağlamadı mı? İşin şakası yok. Kaybedecek zamanımız da yok. Biz uyarı görevimizi yapmak için geldik. Yarınlar çok geç olur. Yeniden büyük Türkiye’nin kurulması ve gençlerimizin geleceği için torunlarınızın selameti ve İslam birliğinin kurulması için bir oyla destek verin.

        Bu yasakları biz kaldıracağız

        Evlatlarımızın kitabımız olan Kur’an-ı Kerim’i öğrenmeleri için devletin kontrolündeki kuran kurslarına gönderebiliyor musunuz? Kim kaldıracak bunu? 24 saatlik bir iştir bu ama 9 senedir yapılamadı. Şunu söylüyor başbakan imam hatiplerin orta kısmını biz kapatmadık, başörtü yasağını da biz koymadık. Evet, doğru, bu yasakların hepsi darbeyle oldu. Peki, bu yasakların kalkması için yeni bir darbe mi bekleyeceğiz? Hayır, bu yasakları biz kaldıracağız.

        Üniversite harçları kaldırılacak

        Ortaokulu bitirdikten sonra birkaç saat Arapça, birkaç saat Kur’an-ı Kerim dersleriyle bir kimsenin imamlık yapması mümkün değildir. Kürsüye geçip İslam’ı anlatabilmesi mümkün değildir. O münasebetle biz diyoruz ki, bu millete kendi kitabının esaslarını gerçeğe uygun bir şekilde, aynıyla anlatabilmesi için imam hatiplerin orta kısımları da açılacak yüksek İslam enstitüleri de kurulacak. Bu taahhüdümüzdür ve üniversite harçları mutlaka kaldırılacaktır

        Kur’an yasağını kaldırmanız için kaç milletvekiline ihtiyacınız var

        1974 yılında 48 milletvekili ile hem de CHP ile yaptığımız koalisyonla CHP ye hemen ilk öğretim yılı için açtırmıştık.  Ben iktidar partisine sesleniyorum. Sizin imam hatip liselerinin orta kısımlarını yeniden açmanız için, Kur’an yasağını kaldırmanız için kaç milletvekiline ihtiyacınız var ve kaç sene iktidarda kalmanız gerekiyor. Emin olun 50 yıl kalsalar bile yine kaldıramazlar. Çünkü öyle bir dertleri yok.

        Meclis Türk milletini tam olarak temsil etmiyor

        Bu ülke nüfusunun yarısı hanım kardeşlerimizden oluşuyor ve % 80’i de başörtülü. Şu halde bu meclis Türk milletini tam olarak temsil etmiyor, noksandır. Gençlerimizi, esnafımızı temsil etmiyor. Çare, çaresizdedir. Eğer yanlışımız var ise Sayın Kamalak şu söylediklerin doğru değil desinler. 18 Mart Çanakkale zaferimizin 96. Yıldönümüydü. Orada biz 400.000 şehit verdik. Onlar sizlerin dedeleriydi. Peki, o dedelerinizin mezar taşlarını okuyabiliyor musunuz? Okuyamıyorsunuz. O halde anahtar sizde

          photo

          Tek adres Saadet Partisi

          Avrupa birliği neden yana? Hıristiyan birliğinden yana. Peki, soruyorum size. Siz Hıristiyan birliğinden misiniz? İslam birliğinden mi? İslam birliğinin kurulması bir oy kadar yakınınızdadır.  Sizler işsizliğin çözülmesini, gelir dağılımındaki adaletsizliğin giderilmesinin, bu ülkede terörün önlenmesini, İslam birliğinin kurulmasını ve bütün insanlarımızın kardeşçe bir arada, huzur içinde yaşamasını istiyor musunuz? O halde tek adres var. Oda Saadet partisi .

            photo
              photo

               

               

              YORUM EKLE
              SIRADAKİ HABER