banner198

28 Şubat ve Türkiye

BBP İl Başkanı Murat Çiftçi 28 Şubat darbesi ve Hocalı katliamı ile ilgili bir basın açıklaması yaptı.

28 Şubat ve Türkiye
banner145

BBP İl Başkanı Murat Çiftçi 28 Şubat darbesi ve Hocalı katliamı ile ilgili bir basın açıklaması yaptı.

Murat Çiftçi’nin basın açıklaması

28 Şubat ve Türkiye

28 Şubat sürecinin yıldönümünde,  geçmişe dönüp baktığımızda ülkemize askeri vesayetlerin ne kadar zarar verdiğini daha net görmekteyiz. Son yıllarda ülkemizin içinde bulunduğu durumu değerlendirdiğimizde tüm darbe ve darbe girişimleri Türk halkını siyasetten soğutmuş ülke geleceği konusunda söz hakkı olması gereken halkı sindirmiş çeşitli alanlarda ürkek ve korkak hale getirmiştir. Ve bugün baktığımızda bu karanlık oyunları kimlerin tezgâhladığı da açıkça ortadadır.     

Halkın oylarıyla yönetime gelen,  Dönemin başbakanı ve bakanlarına ’a sayısız haksızlıklar yapılmış, hakaretler edilmiş, halk iradesinin temsilcisi tüm siyasetçiler sindirilerek halkın iradesi hiçe sayılmıştır. İşte bu dönemde sadece Büyük birlik partisi genel başkanı Rahmetli Muhsin YAZICIOĞLU gibi cesur ve halktan başka hiçbir güce boyun eğmeyen birkaç cesur kişi bu duruma karşı koymuştur. Muhsin YAZICIOĞLU tepkisini ‘’Namlusu halka dönmüş tanka selam durmam’’ diyerek dile getirmiştir.  Süreçte bazı odaklardan korkanların aksine, İmanla korku aynı yürekte bulunmaz düsturuyla tüm olaylara cesurca karşı koymuşlardır.

28 Şubat sürecinin tezgâhlayıcıları ve oyuncuları ile hukuk önünde hesaplaşmanın adımlarını atan Büyük Birlik Partisi, hak ve hukuk uğrunda bedel ödemeyi sonuna kadar göze almış ve alabilecek kadro ve inanca sahiptir. Ülke geleceğini halka rağmen sömüren darbecilere ve arkalarındaki her türlü güçlere dik duruşu ve halktan yana tavrı ile karşı koymaya devam edecektir.

Günümüze baktığımız da darbe teşebbüsünde bulunanların yargılandığı şu günlerde, seneler önce açıkça darbe yapmış, halkı hiçe saymış,   dinini yaşamaya çalışan vatandaşlara  irticacı diye  olmadık eziyeti yapmış, tesettürlü kardeşlerimize örümcek kafalılar diye hitap eden  ve her alanda dışlayan neredeyse sokağa bile çıkmalarına tahammül edemeyen, jakoben darbecilere ilişkin hiçbir girişimde bulunulmaması  ilginç bir tezat oluşturmaktadır.  Bu süreçte tüm darbelerin sonuna kadar üstüne gidilmelidir. Unutulmamalıdır ki Hiçbir güç halk iradesinin üstünde olamaz.

Hocalı Katliamı ve Ermenistan

26 Şubat, yüzlerce soydaşımızın Ermeni katiller tarafından Azerbaycan-Hocalı da katledilmesinin yıldönümüydü. Ermenilerin uydurdukları, hiçbir dayanağı ve gerçekliği olamayan yalanlarını ulusal arenaya taşıyarak Türkiye’yi zor durumda bırakma çabalarının doruğa çıktığı şu günlerde dünyanın gözü önünde yüzlerce soydaşımızın çocuk, kadın yaşlı demeden vahşice öldürülmesinin 20.yılı. Tüm dünyanın gözü önünde, yüzlerce  çocuk,  kadın,  yaşlı,  insanın kanına giren bu katillerin yaptıkları ortadadır buna karşın hükümetten bu yönde hiçbir adım atılmaması hayret vericidir. 1999 Yılında bu katliam BM tarafından kabul edilmesine rağmen şu güne kadar hiçbir somut adım atılmadığı gibi halkada gereken bilgi verilerek birlik içinde dik bir duruşta sergilenememiştir. Bu durum Azerbaycanlı kardeşlerimiz kadar tüm Türk dünyasını da vicdanını yaralamaktadır. Acilen gereken adımlar atılarak bu soykırımın dünya tarafından tanınması sağlanmalıdır. 26 Şubat günü Ankara  BM Türkiye ofisi binası önünde BBP Çankırı İl teşkilatımızın da katılımıyla yapılan protestoya Büyük birlik partisi, duyarlı vatandaşlarımız ve Azerbaycanlı kardeşlerimizin de katılımıyla yapılmıştır. BBP sonuna kadar bu katliamın takipçisi olacaktır. Biliyoruz ki gün gelecek mazlumlar bu yapılanların hesabını soracak ve gün gelecek tüm Türk dünyası bu derin uykudan uyanarak olması gereken yere gelecektir.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER