banner198

3 Mayıs 1944 tarihini unutmamak gerek

Türkiye Kamu Çalışanları Kalkınma ve Dayanışma Vakfı Çankırı şubesi 3 Mayıs Milliyetçiler günü sebebiyle bir basın açıklaması yayınladı

3 Mayıs 1944 tarihini unutmamak gerek
banner145

Türkiye Kamu Çalışanları Kalkınma ve Dayanışma Vakfı Çankırı şubesi 3 Mayıs Milliyetçiler günü sebebiyle bir basın açıklaması yayınladı.

'3 Mayıs 1944 tarihinde neler yaşandığını unutmamak  gerek'

 

Şairin "Öz yurdunda garipsin, özyurdun da parya" dediği gibi Vatan, Din ve Bayrak sevdalısı bilim adamı, aydın, siyasetçi, asker ve üniversite öğrencilerinin bulunduğu bir grup Türk milliyetçisi, 3 Mayıs 1944’te Devrin dalkavuk iktidarı tarafından uyduruk nedenlerle “ırkçılık” yaptıkları gerekçesiyle, “Irkçılık-Turancılık suçlamasıyla tutuklanıp tabutluklara konuldular. 3 Mayıs 1944’te Türk Milliyetçileri, işkenceler gördüler. Ancak bu zulüm ve çilelere rağmen onlar bildikleri bu yoldan ayrılmadılar. 3 Mayıs yüce Türk milletinin kanına, ırkına, tarihine sadık bireyleri için ayrı bir önem taşır. Bu gün Milliyetçilerin Bayramı olarak bilinir ve kutlanır.

 

Başta Hüseyin Nihal Atsız, Başbuğ Alparslan Türkeş ve beraberindeki Türk milliyetçilerinin; yargılanmaları büyük tepki görmüş ve Türk gençliği Türklüğe, Türkçülüğe ve milliyetçiliğe yönelik karalama ve iftiralara karşı tek yürek olmuştur. 3 Mayıs 1944 tarihiyle birlikte başlayan yargılama süreci ve sonrasında tabutluk denilen ölüm hücrelerine atılan Türkçülerin kutlu mücadelesi, her Türk’ün okuması ve idrak etmesi gereken bir olaydır. Türk milletini her türlü emperyalizmden korumak için; inandıkları fikirleri, değerleri ve doğruları haykıran Türk milliyetçilerinin verdikleri bu mücadele, bugün daha net bir şekilde anlaşılmaktadır. Dün Türk milliyetçilerini en ağır şekilde eleştirenler, şimdilerde ise onlara hak vermenin mahcubiyetini yaşamaktadırlar.

 

Türkleşmek-muasırlaşmak

 

Türkiye Cumhuriyeti Devleti 1944 yılına gelene kadar denilebilir ki; görünüş itibariyle de olsa kuruluş ülküsüne bağlıdır. Bu ülkü de Türk Milliyetçiliğidir.

Ziya Gökalp ve Yusuf Akçura gibi büyük Türk düşünürlerinin, ortaya atmış olduğu tezler, Mustafa Kemal Atatürk tarafından ustaca yaşam alanına geçirilmiş ve uygulanmasına başlanmıştır. Türklüğün önerdiği yeni hayatta,  Ekonomiden, Sanayiden, hukuka kadar bütün alanın Türkleşmesi vardır. Kısacası hayatın her alanında Türkleşme teklifi vardır. Mustafa Kemal bu önerileri cesaretle Türkiye Cumhuriyeti Devletinde hayata geçirir. Dolayısıyla 1940–1944 döneminin devlet yönetenleri Türkçülük ideolojisinin hem ırki yönüne, hem de Turan yönüne yabancı değillerdir.

Türk milletinin 3 Mayıs Milliyetçiler Günü kutlu olsun!

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER