banner198

3000 fidan toprakla buluştu

Çocuk Meclisi üyesi çocuklar ve aileleri ile belediye çalışanları 3 bin fidanı toprakla buluşturdu.

3000 fidan toprakla buluştu
banner145

Çankırı Belediyesi Çocuk Meclisi son dönemlerde yaptığı sosyal etkinlikleri çorak toprakları fidanlarla buluşturarak taçlandırdı.

 

TOKİ tarafından İnaç köy bölgesinde yaptırılan konutların üst kısmındaki çorak alanda buluşan Çocuk Meclisi üyesi çocuklar ve aileleri ile belediye çalışanları kısa sürede 3 bin fidanı toprakla buluşturdu. Güzel bir havada neşeli bir ortamda gerçekleştirilen fidan dikim çalışmalarına Belediye Başkanı İrfan Dinç eşi Zeynep Dinç’le birlikte katıldı.

 

Başkan Dinç yaptığı konuşmada göreve başladıkları 2004 yılından bu yana Çankırı’da ağaçlandırma ve yeşillendirme faaliyetlerine büyük bir önem verdiklerini belirterek “Bugün buraya diktiğiniz fidanlarda sizinle birlikte büyüyecek ve gelecekte belki de bu fidanların gölgesinde piknik yapacaksınız. Çocuk Meclisimiz son zamanlarda çok güzel etkinliklerle dikkat çekmeye başladı. Sizleri yaptığınız etkinliklerden ve özellikle de Çankırı’yı çevreleyen bu çıplak tepeleri ağaçlandırma gayretlerinizden dolayı tebrik ediyorum” diye konuştu.

 

Başkan Dinç’in konuşmasının ardından Çocuk Meclisi üyeleri çevre ve ağaçlandırma konulu özlü sözler ile şiirler okudular.

 

Çankırı Belediyesi tarafından ikram edilen yemeğin ardından çocuklar çuval ve yumurta yarışması yaptılar. Yarışmalarda dereceye giren çocuklara ödüllerini Belediye Başkanı İrfan Dinç takdim etti. Programda ayrıca Belediye Gençlik Meclisi üyeleri ile Belediye çalışanlarının yumurta yarışması da günün renkli görüntüleri arasındaydı.

 

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER