banner306
banner198

36 öğretmenin ismi okullara verildi

36 okulun adı, Van depreminde hayatını kaybeden öğretmenlerin isimleriyle değiştirildi.

36 öğretmenin ismi okullara verildi
banner145

Milli piyango idaresi tarafından yaptırılan 36 okulun adı, Van depreminde hayatını kaybeden öğretmenlerin isimleriyle değiştirildi.

Bu kararla birlikte, Ilgaz Milli Piyango Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi, “Emel-Oktay Türkoğlu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi” adını aldı.

Milli Piyango İdaresi Genel Müdürü Recep Biçer, idareleri tarafından yaptırılan ve halen yapım aşamasında olan 36 okulun adının, Van depreminde hayatını kaybeden öğretmenlerin isimleriyle değiştirildiğini söyledi.

Biçer, yaptığı açıklamada, Van depreminden sonra Maliye ve Milli Eğitim Bakanlığıyla yürüttükleri ortak çalışmada, idarelerince yapılan okullara depremde ölen öğretmenlerin isimlerinin verilmesi kararını aldıklarını söyledi.

Biçer,  ''36 okula depremde şehit olan öğretmenlerimizin isimlerini verdik. İsimlerin tahsisi Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapıldı. Genelde, memleketlerine veriliyor. Memleketlerinde bizim yaptırdığımız okul yoksa şayet, kendi memleketlerine yakın olan illerdeki okullarımıza isimleri verildi. Böylece Milli Piyango eğitim tesislerinin isimlerini şehit öğretmenlerimizin isimleriyle değiştirmiş olduk. Bir nebzede olsa isimlerini yaşatarak ailelerine destek olmak istedik.'' Şeklinde konuştu.


 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner304