banner306
banner198

4-C’liler eş ve çocuk yardımından faydalanabilecek

4-Cli kamu çalışanları da artık eş ve çocuk yardımından faydalanabilecek…

4-C’liler eş ve çocuk yardımından faydalanabilecek
banner145

Eğitim Bir Sen Çankırı Şubesi Başkanı Kasım Karatekin Memur Sen Konfederasyonunun girişimleri neticesinde 4-C’li kamu çalışanlarının eş ve çocuk yardımından faydalanabilmesi yönündeki çalışmalar hakkında bir basın açıklaması yaptı.

 

Şube Başkanı Kasım Karatekin;

 

Memur-Sen konfederasyonu tarafından her platformda dile getirdiği ve en son 4. Olağan Genel Kurul’da, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a hitaben yapılan ‘4-C’li kamu çalışanlarının eş ve çocuk yardımından faydalanması’ yönündeki talebin kabulü noktasında atılan adımlar çok olumlu ve manidardır.  

 

Özellikle Devlet Bakanı Hayati Yazıcı’nın Memur-Sen’in talebiyle ilgili olarak Bakanlar Kurulu Kararı hazırlandığı ve en kısa sürede yürürlüğe gireceği yönündeki açıklaması 4-C statüsünde çalışan eğitim çalışanlarımızı memnun etmiştir.  

 

Öte yandan Memur Sen’in 4. Olağan Genel Kurulu’nda, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’nın sözleşmeli personelin kadroya geçirilebilmesi için yasal düzenlemelerin yapılacağı yönündeki açıklamaları da ziyadesi ile memnun etmiştir.

 

Hatırlanacağı üzere Memur-Sen, geçen yıl 4-C’li kamu çalışanlarının maaşlarında 114 TL artış yapılmasına, çalışma sürelerinin 10 aydan 11 ay 25 güne çıkarılmasına ve çalıştıkları her yıla 1449 TL kıdem tazminatı almasına öncülük etmişti.

 

Kamu çalışanlarına yönelik kazanımların öncüsü Memur-Sen, bir haftada hem sözleşmeli personele kadro kapısının açılmasını hem de 4-C’li kamu çalışanlarının eş ve çocuk yardımından faydalanma hakkını elde etmesini sağlaması eğitim çalışanları olarak bizleri umutlandırmaktadır.  

 

Ayrıca Eğitim Bir Sen Çankırı Şube Başkanı Kasım Karatekin şunları söyledi:

“2010 yılı toplu görüşmelerinde ‘4-B ve 4-C’li kamu çalışanlarının kadrolu yapılana kadar, kadrolu kamu çalışanlarının haklarından eşit şekilde faydalanması’ talebini masaya getirmiştik. Sözleşmelilerle ilgili kısmı masada kazanıma dönüştürdük. 4-C’li kamu çalışanlarının da bu haktan faydalanabilmesi için sürekli girişimlerde bulunduk. Biz, kamu çalışanları lehine bu kazanımları elde etmek için mücadele ederken ve mutabakat metnine imza atarken, diğer konfederasyonlardan birisi masaya hiç oturmamış, öteki ise masadan kaçmıştı.

 

Sayın Başbakanımıza ve Bakanımıza, kamu çalışanları adına teşekkür ediyorum.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner304