banner198

6.5 ŞİDDETİNDE DEPREM

Atatürk İlköğretim okulunda Sivil Savunma Eğitimi ve Deprem Tatbikatı Yapıldı.

6.5 ŞİDDETİNDE DEPREM
banner145

İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Belediye İtfaiye Müdürlüğü, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, Emniyet Müdürlüğü, Sağlık Müdürlüğü (UMKE), işbirliği ile Atatürk İlköğretim okulunda Sivil Savunma Eğitimi ve Deprem Tatbikatı Yapıldı.

 

Ortaklaşa yapılan organizasyonda, Atatürk İlköğretim okulundaki öğrenci ve personellere verilen eğitiminin ardından, uygulamalı olarak deprem, tahliye ve yangın söndürme tatbikatı gerçekleştirildi.

 

Tatbikata, öğrenciler, öğretmenler, güvenlik görevlileri, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünün arama-kurtarma personeli, itfaiye (110) ,112 Acil Servis (UMKE)  ekipleri katıldı. Tatbikatta, okulun  üst katlarında mahsur kalan öğrencilerin kurtarılması ve binanın kısa sürede tahliye edilmesi üzerinde duruldu. Okulda verilen sivil savunma eğitiminin ardından öğrenci, öğretmen ve çalışanlar tatbikata katılarak öğrendikleri bilgileri uygulama imkânı buldular.

 

Düzenlenen tatbikatta önce okulun boşaltılması ve yaralıların kurtarılması uygulamalı olarak yapıldı. Daha sonra ise temsili olarak üst katlarda mahsur kalanlar itfaiye aracının  merdiveni ile aşağı indirildi. Bu arada aşağıda bekleyen öğrenciler ise arkadaşlarını cep telefonlarıyla görüntülemeye çalıştılar. Tatbikatta, özellikle okulun üst katlarında mahsur kalan öğrencilerin kurtarılması ve yapılan tahliye çalışması büyük bir heyecanla izlendi.

 

Okul Müdürü Nadir Kayaş, yapılan tatbikatta olası bir deprem nedeniyle meydana gelen yangında öğrencilerin nasıl hareket edecekleri ve tahliye işlemlerinin uygulamalı olarak gösterildiğini söyledi. Kayaş  “Bu tatbikat, İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün talimatları gereği yapılmıştır ve öğrencilerimiz açısından faydalı olmuştur. Bu konuda bizlere yardımcı olan bütün kurumlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

 

Öğrenciler ise deprem ve yangın konusunda bilmedikleri konuları öğrendiklerini, olası bir deprem ve yangın anında neler yapmaları gerektiğini uygulamalı olarak yapılan tatbikatla öğrendiklerini ifade ettiler.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER