banner198

Afet Zedeyi Birde Bürokrasi Vurdu

Çankırı da evleri heyelandan etkilenen vatandaşlar, bürokrasi yüzünden ortada kaldı.

Afet Zedeyi Birde Bürokrasi Vurdu
banner145

Çankırı’da evleri heyelandan etkilenen vatandaşlar, bürokrasi yüzünden ortada kaldı. Çankırı Valiliği Bakanlar Kurulu kararıyla 1981’de afet bölgesi ilan edilen Çerçi köyündeki hak sahiplerine ait konutların nakledilmesi gerektiğini belirtirken, Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanlığı(AFAD) valiliğe gönderdiği yazıda, “İlan edilen alanın içerisinde kalan konutlar için yapılacak bir işlem bulunmamaktadır” dedi. AFAD’ın bu kararının ardından, afetzedeler yeni bir heyelanın hasarlı evlerinde beklemeye başladı.

Çankırı Şabanözü ilçesine bağlı Çerçi köyü, geçen yıl heyelandan etkilendi. Buradaki konutların nakledilmesi gerektiğini tespit eden Çankırı Valiliği, köydeki 62 adet hak sahibiyle ilgili listenin onaylanmasını istedi. Valilik raporu, AFAD’ı tatmin etmedi. AFAD, “konutlar için yapılacak bir işlem bulunmamaktadır” dedi. AFAD raporunda, afet bölgesi içinde süregelen bir bulunduğundan, hak sahipliği işlemi tesis etmenin uygun olmadığı ifade edildi.

AFAD, bir afetzedenin otomatikman hak sahibi sayılmayacağını kaydetti. B kararının ardından Çerçi köyü sakinleri, hasarlı evlerine geri döndü. Sürekli heyelan alan bölgede 2 konutun yıkıldığı, pek çok ede de hasar ve çatlaklar meydana geldiği öğrenildi. Özellikler 10 yılda eski evlerin risk altında olduğu belirtildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER