banner198

Ahi Yaran Meclisinin büyük başağa gecesi yapıldı!

Cumartesi günü sabah saatlerinde Başağa Serhat Gökçenin Yaran gezmesine çıkan ve esnafları ziyaret eden yaranlar renkli görüntülere sahne oldu.

Ahi Yaran Meclisinin büyük başağa gecesi yapıldı!
banner145

Cumartesi günü sabah saatlerinde Başağa Serhat Gökçe’nin Yaran gezmesine çıkan ve esnafları ziyaret eden yaranların yyürüyüşü, renkli görüntülere sahne oldu.

Akşam’a kadar Çankırının cadde ve sokaklarını gezen Yaranlar bazı esnaf işyerleri önünde durarak gösterilerini sundular.  Hafta sonu olması sebebiyle Çankırı’yı gezmeye gelen misafirlerinde ilgi odağı olan Yaranların gösterisini çok sayıda vatandaş ilgiyle izledi. Daha sonra Karatekin parkında bir gösteri sunan yaranlar burada Havai Fişek gösterisi yaptı.

Havanın karamasıyla birlikte Belediye İş Merkezindeki Yaran Evi’ne  başlayan geceye oldukça kalabalık bir davetli gurubu katıldı. Başağa gecesine, sempatik Türkçesiyle herkesin beğeniyle izlediği “Wilconun Karavanı” adlı programın gezgin gazeteci ve aşçısı Wilco Van Herpen’de katıldı. Geceden önce gazetemiz sahibi Ercan Şeker ile sohbet eden ve şimdiden bir oyuna kaldırılabileceği bilgisini alan Wilco ne yapması gerektiği konusunda Ercan Şeker’den tüyolar aldı.

Altı kişi tarafından ve her katılımcının sağ ayağını sağ yanındaki oyuncunun kucağına uzatarak oynanan Yaren ağanın söylediği tekerlemeyi yanındaki kişiye eksiksiz olarak satması istenilen oyuna katılan misafir ağa Wilco tekrar etmesi istenen tekerlemeyi söyleyemese de, Çankırı insanı ve kültüründen duyduğu mutluluğu bozuk Türkçesiyle tekerleme şeklinde söylemesi meclisten büyük alkış aldı.

Geceye MHP Çankırı Milletvekili Ahmet Bukan, Belediye Başkan Yardımcısı Tuncay Haskılıç, İl Kültür Turizm Müdür yardımcısı Sadık Ak ve çok sayıda davetli katıldı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER