banner198

AHİLİK HAFTASI İÇİN HAZIRLIKLAR BAŞLADI

19-25 Eylül tarihleri arasında yapılacak olan Ahilik Haftası kutlamaları için bu yılın ilk toplantısı gerçekleştirildi.

AHİLİK HAFTASI İÇİN HAZIRLIKLAR BAŞLADI
banner145

Bu yıl 19-25 Eylül tarihleri arasında yapılacak olan Ahilik Haftası kutlamaları için Sanayi ve Ticaret İl Müdürlüğü bu yıl ilk toplantısını Valilik toplantı salonunda Vali Şemsettin Uzun Başkanlığında yaptı.

 

Kurum, Kuruluş Oda ve Dernek Başkan ve temsilcilerinin katılımlarıyla gerçekleşen toplantıda Sanayi ve Ticaret İl Müdürü Şaban Küçükgümrah 2010 yılında yapılan Ahilik Haftası yaran kutlamaları ile ilgili bir sunum yaptı.

 

Sanayi ve Ticaret İl Müdürü Şaban Küçükgümrah “Ahilik haftası kutlamaları için geçen yıl ortaya bir şekil çıkardık. Bu yıl da bunu yapacağız. Amacımız eksikleri tamamlayarak her geçen yıl bir önceki yıla göre gelişme kaydederek Ahilik haftasının kalıcı olmasını sağlamaktır. İlimizin kültürü yanında tanıtılmasının amaçlandığı haftayı başta Esnaf ve Sanatkârlarımız olmak üzere her kesimim sahiplenmesini istiyoruz.”dedi.

 

photo

 

Şaban Küçükgümrah, “Geçtiğimiz yıl il dışında yaşayan Çankırılıları şehre getirerek esnafta da bir canlılık yaratmaktı. Bu yıl bu konuda da bir organizasyon yaparak Nostaljik Trenle Ankara’dan Çankırılıları buraya taşıyacağız.”dedi.

 

Çankırı Valisi Şemsettin Uzun, “Bu yıl daha güzel bir program yapalım. Ahilik haftasını güzel bir şekilde kutlayalım. Ayakkabıcı, demirci, marangoz ne konuşuyor, bunların topluma verdiği güzel şeyler var ve bu çok önemli. Her mesleğin kendine ait sorunları vardır. Geçen yıl bunları ortaya koyamadık. Sadece kutlama kısmını yaptık” dedi.

 

photo
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner304