banner198

Fabrika da Miting

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek partisince düzenlenen ilçe mitinglerine katılmak için geldiği Çankırı’da bir ilke imza attı.

Fabrika da Miting
banner145

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek partisince düzenlenen ilçe mitinglerine katılmak için geldiği Çankırı’da bir ilke imza attı.

Kurşunlu’da yapımı devam eden Seramik Fabrikasına giden Cemil Çiçek, tesisin Çankırı’da en az 30000 kişiye iş ve aş kapısı olacağını söyledi.

Fabrika inşaatında çalışan işçilerin alkışları ve tezahüratları eşliğinde karşılanan Bakan Çiçek, fabrikanın kapalı alanı içerisinde işçilere seçim otobüsünün üstünden seslenen ilk siyasetçi olarak bir ilkede imza attı. Bakan Çiçek konuşması boyunca sık sık işçilerden büyük alkış aldı.    

Bakan Çiçek’in konuşmasını başlarında sarı ve beyaz renk baretleriyle adeta bir çiçek tarlasını anımsatan yaklaşık bin işçi dinledi.

Türkiye’de istikrar olmasaydı kimsenin buraya gelip bu fabrikaları kurmayacağını söyleyen Cemil Çiçek, “Üç ay sonra ülke sıkıntıya girecekse, 2 ay sonra Türkiye’nin ne olacağı belli olmazsa kimse gelip buraya iki katrilyona yakın parayı getirip verir mi? Biz Çankırı ve tüm bölgelerine önemli ölçüde teşvik veriyoruz. Bu teşvikler ve başbakanımızın sağladığı kredi destekleriyle bu fabrikalar buralara yapılıyor. Bizim kötü bir huyumuz var. Önce bu fabrikalar yapılacağı zaman olmaz der inanmayız. Sonra baktık ki iş büyüyor, oraya neden oluyor da buraya olmuyor diye bacağından ayırmaya çalışırız. Sonrada iş yoluna girdiği zamanda zaten ben demiştim deyip başköşeye geçeriz” diye konuştu.

Bu tesis Çankırı’da en az 30 bin kişiye iş ve aş kapısıdır!

Çiçek,”Ne demiş büyüklerimiz ‘İnsan odur ki koymalı dünyada bir eser, eseri olmayanın yerinde yeller eser.’ Burada 4000 kişi çalışacak. Her aileyi 5 kişi kabul ederseniz 2000 bin kişi eder. Buraya insanlar gidip gelecek yatıp kalkacak. Bu tesis Çankırı’da en az 30000 kişiye iş ve aş kapısıdır. Bir memleketin gelişmesi ve büyümesi böyle olur. Lafla peynir gemisi yürümüyor” diyerek muhalefete ince bir göndermede bulundu.

Çiçek konuşmasının ardından işçilerle birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi. Öğle yemeğini fabrikada yiyen Bakan Çiçek, daha sonra Yıldızlar SSS Holding Grup Başkan Yardımcısı ve İcra Kurulu üyesi Muktedirbillah Sakin, Ak Parti Çankırı Milletvekili adayları İdris Şahin ve Hüseyin Filiz’le birlikte fabrika alanında araçlarıyla gezdiler.


YORUM EKLE
YORUMLAR
Gulsen s.trabzon
Gulsen s.trabzon - 4 yıl Önce

Muktedirbillah Sakin.hayatimda tanidigim en insan kişidir

SIRADAKİ HABER