banner198

Ahilik Haftası ve Yaran Kutlamaları Yapıldı

Çankırı'da her yıl geleneksel olan düzenlenen "Ahilik Haftası Yaran Kutlamaları"nın 26.'sı yapıldı.

Ahilik Haftası ve Yaran Kutlamaları Yapıldı
banner145

Çankırı'da her yıl geleneksel olan düzenlenen "Ahilik Haftası Yaran Kutlamaları"nın 26.'sı yapıldı.


Etkinlikler kapsamında protokol üyeleri sabah namazına müteakiben Ahmet Yesevi Cami'nde sabah namazı sonrası esnaflarla birlikte kahvaltı yaptı. Daha sonra belediye meydanında başlayan kutlama programına Çankırı Valisi Vahdettin Özcan, Milletvekilleri İdris Şahin ve Hüseyin Filiz, Belediye Başkanı İrfan Dinç, AK Parti Çankırı İl Başkanı Salim Çivitçioğlu, Çankırı Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Osman Karadeniz ve vatandaşlar katıldı.


Bu yıl 26. kutlanılan Ahilik ve Yaren Kutlamalarının sabah namazı ile birlikte başlangıç yapıldığını dile getiren Vali Özcan, namaz sonrası çarşı esnafı ve mahalle sakinleri ile birlikte kahvaltı yaptıklarını ve muhabbet ettiklerini anlattı.


Ak Parti Milletvekili İdris Şahin ise AK Parti iktidarında oluşan güzellikleri gölgelemeye çalışan farklı düşüncelerde insanlar olduğunu ifade ederek, bunlara fırsat verilmemesi gerektiğini vurguladı.


Milletvekili Hüseyin Filiz ise Çankırı'nın Ak Parti iktidarında hızla geliştiğini ve TOKİ ve doğalgaz gibi yatırımların bu dönemde gerçekleştirildiğini kaydetti.


Belediye Başkanı İrfan Dinç ise birlik beraberliğin önemine vurgu yaparak, Ahiliğin kelime olarak kardeş, eli açık, konuksever ve yiğit anlamına geldiğini söyledi.


Esnaf Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Osman Karadeniz de, Ahilik Teşkilatı'nın Türkler arasında gelişip yaygınlaşan, sanatta, ticarette, dayanışma ve yardımlaşmayı esas alan sosyo-ekonomik ve kültürel bir kurum olduğunu söyledi. 


Karadeniz, toplumun en önemli kesimlerinden birini oluşturan esnaf ve sanatkarların geçmişteki birlik ve beraberliğine günümüzde daha da fazla ihtiyaç duyduğunu kaydetti.


Konuşmaların ardından bir babanın çocuğunu demirci ustasına çırak olarak teslim etmesi ile başlayan ustalık serüveni canlandırıldı. Çırak olan çocuk daha sonra kalfa, ardından da ustalık mertebesine yükseldi. Sembolik olarak ustalık payesinin verilmesi anlamına gelen Şed Kuşatma Töreni düzenlendi. Daha sonra işini iyi yapamadığı tespit edilen ustanın pabucu dama atıldı. 





Güncelleme Tarihi: 26 Eylül 2013, 22:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER