banner198

AK Parti Çankırı da Gövde Gösterisi Yaptı

Polis rakamlarına göre 27 bin kişinin izlediği mitingde Erdoğan, 12 Eylül referandumunda %78’lik oranla evet tercihinde bulunan Çankırılılara teşekkür etti.

AK Parti Çankırı da Gövde Gösterisi Yaptı
banner145

Başbakan ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katıldığı Çankırı Mitingi Ak Partinin adeta gövde gösterisine döndü.

 

Polis rakamlarına göre 27 bin kişinin izlediği mitingde Erdoğan, 12 Eylül referandumunda %78’lik oranla evet tercihinde bulunan Çankırılılara teşekkür etti. MHP ve Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye yüklenen Erdoğan, merkez bağlı Yeşilyurt köyündeki Ayşe ninenin yaşadığı su sevincini duyunca ağladığını söyledi.

 

Ak Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın ertelenen Çankırı mitingi büyük bir katılım ve coşkuyla gerçekleşti.

 

Ak Parti İl Başkanı Salim Çivitçioğlu’nun açılış konuşmasıyla başlayan miting Başbakan Erdoğan’ın helikopterinin 17.50 de Çankırı semalarında görünmesiyle doruk noktasına ulaştı.

 

Çankırı Belediyesi önünde Yaren kıyafeti giyen İlker Tuncay 3 C sınıfı öğrencisi Yekta Atabey Özcan’ın (9) bir buket çiçekle karşıladığı Başbakan Erdoğan, kızı Sümeyye Erdoğan, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Ak Parti Gençlik Kolları Genel Başkanı İsmail Karaosmanoğlu’nu da yanında getirdi.

 

Başbakan Erdoğan konuşma sonrasında Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Ak Parti Gençlik Kolları Genel Başkanı İsmail Karaosmanoğlu, Çankırı Milletvekilleri Dr. Nuretttin Akman, Suat Kınıklıoğlu, Belediye Başkanı İrfan Dinç, İl Başklanı Salim Çivitçioğlu, Ak Parti Çankırı Milletvekili Adayları İdris Şahin ve Hüseyin Filiz'le el ele tutuşarak halkı selamladı. Biz Hepimiz Türkiyeyiz Türküsüne vatandaşlarla birlikte eşlik etti.  

 

Detay Video Haber

 

TRT HABER'de yayınlanan görüntüler

 

Erdoğan, partisince Çankırı Belediye Meydanı'nda düzenlenen mitingde yaptığı konuşmanın satırbaşları şöyle:

 

Çankırı, Emir Karatekin'in, Hacı Murad-ı Veli hazretlerinin, Hilmi Efendi'nin, Bahaeddin hazretlerinin şehridir. Çankırı şehitler diyarıdır. Hepsini rahmetle, minnetle yad ediyorum. Tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet temenni ediyor, mekanları cennet olsun diyorum.

 

-“SİZİNLE DERTLEŞMEYE GELDİM"

12 Eylül'de Çankırı'nın, yüzde 76,5 gibi çok büyük bir oranda Anayasa değişikliğine 'evet' dedi. Bize olan itimadınız için sizlere teşekkür ediyorum. Demokrasiye, özgürlüklere, temel hak ve özgürlüklere sahip çıktığınız için sizlere teşekkür ediyorum. Büyük Türkiye'yi bir kez daha sahiplendiğiniz, üstünlerin hukukuna değil, hukukun üstünlüğüne 'evet' dediğiniz için sizlere teşekkür ediyorum. Şimdi bakın sevgili Çankırılılar. Buraya gelmeden önce, bana Çankırı'yla ilgili bir kaç güzel haber ilettiler. Tabii biz, siz olmasaydınız biz buralara gelemezdik biz, sizinle buralara geldik. Biz emanetçiyiz, siz sahibisiniz. Biz, sizin bu emanetinize sahip olmaya çalışıyoruz. Çankırı'ya çok hizmet kazandırdık, çok eser kazandırdık. Bunları birazdan aktaracağım. Ama, ben sizinle bugün dertleşmeye, hasbıhal etmeye geldim.

 

-“ÇANKIRI’YA NE VERDİN EY MHP”

Bir başbakanınız olarak değil, bir kardeşiniz olarak diyorum ki ne olur, futbol takımı tutar gibi parti tutmayalım. Buna var mıyız? Hizmet, eser siyasetine oy verelim. İstismar, ideoloji siyasetine değil, kim hizmet ediyorsa, ettiyse alalım başımız gözümüz üstüne diyelim. Ama yapmayana da 'Sen şu Çankırı’ya ne verdin ya söyle bakalım. Ey MHP 3,5 yıl iktidar oldun şu Çankırı’ya ne verdin' Öyle mi? Bunu sormak Çankırılı kardeşimin hakkı değil mi, yarenlerin hakkı değil mi?

Çankırı öyle günler yaşadı ki musluğu açıyorsunuz, hangi ses geliyordu? 'Tısss' Kim vardı iktidarda? MHP. Yanında kim vardı? CHP'nin yavrusu DSP, ama musluklardan tıss geliyordu. Günlerce musluklardan damla damlamıyordu. Sadece hava geliyor, günlerce musluktan damla damlamıyor. Nihayet 2010 yılında Orta'dan, Güldürcek Barajı'ndan, memba suyu kalitesinde suyu Çankırı'ya getirdik mi? Hayırlı olsun.''

 

-“AYŞE NİNENİN SEVİNCİNİ ANLATTILAR”

Sadece şehir merkezlerinin su sorununu çözmedik, Köydes'le, Beldes'le, en ücra köylere kadar su, yol götürdük. Bana, merkeze bağlı Yeşilyurt Köyü’nden, eski adıyla Taytak'tan 75 yaşındaki Ayşe ninenin sevincini anlattılar. Köye, tarihinde ilk kez su gelmiş. 75 yaşındaki Ayşe Nine, günlerce mezarlığa gitmiş, 'Kalkın Taytaklılar, köyümüze su geldi' diye sevincini haykırmış. Ya bundan ötesi var mı? Ben tabi hakikaten içlendim ve ağladım. Allah’ım Ayşe nineye bu sevinci yaşattık ya, bundan ötesi olamaz, Rabbim sana hamd olsun dedim.

 

-''İÇİŞLERİ BAKANI NE DİYORSA O YAPILACAK''

Kendisine Çırçır köyünden yine bir başka olay anlatıldığını ifade eden Erdoğan, ''Köye su gelince hanımlar çok sevinmiş ama orada biraz erkekler mağdur olmuş herhalde. Hemen herkes çamaşır makinesi almış. Şimdi de, hanım kardeşlerimiz tabi durur mu? Demişler ki 'Bulaşık makinesi'. Beyler, kusura bakmayın, hayat müşterek, evlerde 'içişleri bakanı' ne diyorsa o yapılacak. Yani Batı'daki bayan bunlara sahip olacak da benim Çırçır Köyüm'deki niye sahip olmasın. Hepsi sahip olacak.

İşte AK Parti budur. Teyzelerimiz, amcalarımız, hanım kardeşlerimiz çıkıp da, 'Allah sizden razı olsun' diyorsa, inanın bize bu yeter. Çünkü, Biz bu yola, makam için, ikbal için, rütbe, paye için çıkmadık. Biz bu yola millete hizmet için çıktık. Halka hizmet, hakka hizmetir diyerek yola çıktık. Sizlerin hayır duaları bize yeter, 8,5 yıl boyunca sadece millete hizmet ürettik.

 

-“ÇANKIRI ÇETELERLE MÜCADELEMİZDE YANIMIZDA MI?”

Km milletin, bayrağın, huzurun karşısındaysa biz de en sert şekilde o kişilerin karşısında olacağız. MHP, se bu CHP'nin Hakkari mitingi konusunda hala neden konuşmuyorsun? Orada CHP bayrağından başka, BDP'lilerin eline bir tane Türk bayrağı tutuşturamadı Kılıçdaroğlu. Bunu görmüyor musun? Sen bu özerklik konusunda neden açıklama yapmıyorsun? Sen, bu Hakkari'deki bayrak olayıyla ilgili neden gıkını çıkarmıyorsun? Sayın Bahçeli, ne oldu sana? Bize gelince ağzından hakaretten, küfürden başka hiçbir şey çıkmıyor da CHP'ye, BDP'ye neden kuzu kesiliyorsun? Çünkü ittifak var. Çünkü aralarında muhabbet var. Soruyorum, Çankırı bu oyunu bozmaya var mıyız? Çankırı bir kez daha demokrasiye sahip çıkacak mı? Çankırı çetelerle mücadelede yanımızda mı?

 

-“ÇANKIRI’YA BÜYÜK ESERLER KAZANDIRDIK”

İktidarımız döneminde Çankırı'ya çok büyük eserler kazandırdık. 75 kilometreden Çankırı'ya memba suyu kalitesinde su getirdik, Karatekin Üniversitesini kurduk, Türkiyat Enstitüsü kurulması konusunda bakanlar kurulu karar aldı ve çalışmalarına başlandı. AK Parti iktidara gelene kadar Çankırı'da 18 kilometre, iktidarlarında ise 159 kilometre bölünmüş yol yapıldı. Çankırı sıçrıyor, Çankırı güçleniyor. Çankırılı emekli kardeşimi, esnafı, çiftçiyi, yoksulu biz gözettik. Allah'ın izniyle çok daha fazlasını yapacağız.

 

-''HİZMETKAR OLMAYA GELDİK''

Çankırı'ya sadece 53 trilyon lira sağlık yatırımı yaptık, bunu daha da artıracağız. Bahçeli'nin iktidarında hastanelerde ölülerin rehin alınması gibi olayların yaşandığını hatırlatan Başbakan Erdoğan, ''Şimdi böyle bir şey var mı? Genelgem var genelgem. Bir hastayı kapıdan çevirdiğiniz anda, kendinizi kapıda bulursunuz. Evet, böyle. Neden? Çünkü biz (Halk içinde muteber bir nesne yok devlet gibi. Olmaya devlet cihanda bir nefes sıhhat gibi) diyerek yola çıktık diyen Başbakan Erdoğan, ''Biz Çankırı'ya efendi olmaya değil, hizmetkar olmaya geldik” dedi.

 

-“MİLLETE SEVDALI OLACAKSIN”

KÖYDES ile Çankırı’ya 63 trilyon gönderdik. Yolu, suyu olmayan köy kalmayacak, bunu da bitireceğiz. Doğalgazı 2008'de Çankırı'ya getirdik. Sayın Bahçeli, senin zamanında doğalgaz yok muydu? Vardı ama 9 ile kadar ulaşabildiler. Biz 69 ile ulaştık. Farkımız bu. Dertli olacaksın, dertli. Bu millete sevdalı olacaksın, aşkın olacak. Bu varsa bunlar olur, yoksa olmaz.

 

 

-"TARIMDA BÜYÜK DESTEK VERDİK"

Tarımda MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli döneminde 8 trilyon destek verildiğini, 2010'da kendilerinin ise 23 trilyon destek verdiklerini toplamda ise Çankırı'da 39 trilyon hayvancılık desteği verdiklerini söyledi.Erdoğan, DSİ aracılığıyla Çankırı'ya 131 trilyonluk yatırım yaptıklarını Ak Hasan Barajı, Çankırı İçme Suyu Arıtma Tesisi ile 3 gölet, 3 içme suyu isale hattı ve 14 taşkın koruma tesisini tamamladıklarını Çankırı'ya 15 adet gölet yapımı planladıklarını, çalışmalara devam ettiklerini ifade etti.

 

12 Haziran'da sandık bir kez daha önünüze gelecek ve son sözü siz söyleyeceksiniz, son kararı siz vereceksiniz. Şimdi bir kez daha söz, yetki, karar, mühür sizin elinizde. 12 Haziran'da ben inanıyorum ki Çankırı bir kez daha hizmet siyaseti diyecek. 'Kim bize hizmet verdiyse biz oradayız' diyecek. 12 Haziran'da inanıyorum ki Çankırı bir kez daha 'Demokrasi' diyecek, 'özgürlük' diyecek, 'Büyük Türkiye' diyecek. Çankırı, 12 Haziran'da, tıpkı 12 Eylül'de nasıl ki statüko partilerine, çetelerin işbirlikçilerine gereken cevabı verdiyse, 12 Haziran'da da ben inanıyorum ki bu cevabı verecek.

Bakın, 12 Haziran seçimleri öncesinde, çok enteresan gelişmelere şahit oluyoruz'' diyen Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

 

MHP ne diyor? 'Ben milliyetçiyim' diyor. Ya, Allah aşkına, siz milliyetçiyseniz, sizin CHP gibi milleti aşağılayanlarla ne işiniz var? 12 Eylül'de MHP'yi CHP'ye vagon yaptılar. MHP, geçmişine bakmadan, ülkücülerin hassasiyetlerine aldırmadan, ilkelerini hiçe sayarak, CHP’nin yedeğinde siyaset yapmaya devam ediyor. CHP çetelere avukatlık yapıyor, çetelere kol kanat geriyor; MHP de ona özeniyor, o da çetelere kucak açmaya çalışıyor.''

 

''LOKOMOTİFİN ARKASINDA HANGİ VAGON VAR?''

''Ama bu sefer durumda biraz farklılık var. CHP lokomotif arkasında hangi vagon var?'' diye soran Erdoğan'a, alandan 'MHP' yanıtı gelince konuşmasını şöyle sürdürdü:

'' Aynen öyle, ama bir vagon daha var o da BDP. Sayın Bahçeli, Diyarbakır'da konuşuyor. PKK'yı eleştiriyor. Onun siyasetteki uzantısı BDP'ye niye bir laf söylemedi. Niye konuşamıyorsun? Ha, Elazığ'da onları destekleyecek onun için. Ortaklığı görüyormusun?''

-''BUNLAR IRKCI”

Bize, 23.5 milyar dolar borçla devrettiler. Ödedik, ödedik şu anda 5 milyar dolar borcumuz var. Ey Bahçeli sen ödemedin biz ödedik. Onlar borçlandı biz ödedik. 'Milliyetçiyiz' diyorlar değil mi? Bunlar kafatası milliyetçisi, bunlar ırkçı, ırkçı. Biz milletimizi seviyoruz, Türkü de Kürdü de Lazı da Çerkezi de Gürcüsü de Romanı da Arnavudu da seviyoruz. Neden? Biz yaratılanı Yaradan'dan ötürü seviyoruz. Bizde ayrım yok, birlik beraberlik burada.

Erdoğan, 81 ilin, 80'inin AK Parti'ye milletvekili verdiğini anımsatarak, ''Ama diğerleri ne yapıyor? Çünkü kimisi Kürtçülük, kimisi Türkçülük, kimsi sahil kumsallarda dolaşıyor. Biz de 780 bin kilometre karesinin, 74 milyonun partisiyiz'' diye konuştu.

-''BİZDE DİNSEL MİLLİYETÇİLİK YOK''
Biz bu ülkede yaşayan, her inanç sahibinin, ister Müslüman, ister Hristiyan, Alevi, Sünni ayırıyor muyuz? Yok. Birileri bölmeye çalışır, biz onlara pirim vermeyeceğiz Çünkü Allah kullarını kabileler halinde yarattı. Birbirleriyle iyi anlaşsınlar diye yarattı.

Şu kabile, şu kabileden, şu ırk şu ırktan daha üstündür... Bizde böyle bir şey yok. Hiçbir ırkın diğer bir ırka üstünlüğü var mı? Bu yola böyle devam ediyoruz.

-BUNLAR TEL AVİV’İ GÖRÜRLER”

Erdoğan, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'Ben olsaydım, Mavi Marmara'nın yola çıkmasına izin vermezdim. Ben olsaydım, İsrail'le ilişkilerin bozulmasına izin vermezdim' dediğini belirterek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

''Biz sizin dış politikanızı biliriz. Sayın Kılıçdaroğlu'nun zihniyeti. Hitler'in doğum gününü kutlayan zihniyet. Bunlar Almanya'ya heyet gönderir. İsrail'in kuruluşunu hemen kabul eden zihniyet. Mavi Marmara'da öldürülen 9 Türk'ü görmezler, Gazze'de çilek tarlasında öldürülen yavruları görmezler, ancak Tel Aviv'i görürler.

Başbakan Erdoğan şunları kaydetti:

''Nasıl bir ittifak kurarlarsa kursunlar, millet iradesini, Çankırı'nın iradesini gölgeleyemeyecekler. Ne yaparlarsa yapsınlar, çetelere tekrar can suyu veremeyecekler. İşte, seçim süreci boyunca AK Parti'ye yaptıklarını gördünüz. Kastamonu'da konvoyumuza saldırdılar, bir polisimizi şehit ettiler. Hopa'da içinde bulunduğum otobüs ve konvoya saldırdılar. Ve benim otobüsümde bulunan koruma polisimi ağır yaraladılar. Ve Rabbim onu bize bağışladı, başarılı ameliyatlardan sonra şu anda gayet iyi durumda.

150'den fazla seçim büromuza, aracımıza saldırdılar. Milletvekillerimize saldırdılar. Cizre'de imam hatipli çocukların kaldığı yurda saldırdılar, yavrularımızın yüzünü yaktılar. Bir tanesinin durum ağırdı, inşallah o da iyileşiyor. Bazı operasyonlar geçirecek. Onu da hastanede ziyaret ettim, durumunu gördüm sizler de dua edin inşallah.''

Erdoğan, dün Diyarbakır'da bir kez daha imam hatipli çocuklara saldırıldığını belirterek, şunları söyledi:

''Nereye karşı düşmanlık görüyor musunuz? Dinini, ibadetini öğrenmek isteyen imam hatiplilere olan bu düşmanlık nereden geliyor? Dert başka. Hakkari'de Aziz İmam... Allah rahmet etsin. Sabah namazını kıldırıyor, çıkıyor ve evine giderken şehit ediliyor. Bunlarla el ele kol kola olan bir MHP'ye eğer bu Çankırı'dan sandıktan oy çıkarsa gerçekten biz üzülürüz.

Bu BDP, mikrofonun önüne geçince, 'barış' diyor, 'özgürlük' diyor. Ama sokakları ateşe vermekten, kışkırtmaktan, gençlerin eline taş, sopa, molotof vermekten de bir adım geri durmuyor. İşte bunlar iki yüzlü. Hak derler, hukuk derler, demokrasi derler, öbür taraftan İstanbul'da Serap kızımızı canlı canlı otobüste yakarlar. Bunlar insanlıktan nasiplerini almamış.''

 

 

Mitingden Notlar:

 

-       Ankara, Eskişehir ve Kastamonu’dan getirilen takviye 250 Çevik Kuvvet Polisi miting bölgesinde hazır bekletildi.

 

-       Polis kayıtlarına göre alanda 27 bin kişi toplandı.

 

-       İlçe ve köylerden belediye hoparlöründen anonslarla duyurularak kaldırılan minibüs ve otobüsler Çankırı’ya Başbakanı dinlemek isteyen vatandaşları taşıdı. Özel araçlarıyla çok sayıda kişi de Çankırı’ya akın etti.  

 

-       Başbakan Erdoğan’ın dört helikopterle geldiği Çankırı’da bir polis helikopteri miting süresince havadan güvenlik önlemi aldı.

 

-       Meydanı saatler öncesinden doldurmaya başlayan kadınlı erkekli vatandaşlar akşam saatleri ve yağan yağmurla serin bir havada Başbakan Erdoğan’ı dinlediler.

 

-       Başbakanlık korumalarının kuş uçurtmadığı Çankırı Mitinginde yüksek binaların tepelerinde keskin nişancılar konuşlandı.

 

-       Miting sonrasında Çankırı Belediyesini ziyaret eden Erdoğan, seçim otobüsüne binerek Atatürk Bulvarı ve Ahmet Talat Onay Bulvarı boyunca kenarda toplanan vatandaşların sevgi gösterilerine el sallayarak karşılık verdi.

 

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER