banner198

Ak Partili Kadınlar Mevlit Okuttu

Ak Parti Çankırı Kadın Kolları Regaip Kandili münasebetiyle Uzay Düğün salonunda mevlit programı düzenledi.

Ak Partili Kadınlar Mevlit Okuttu
banner145

Ak Parti Çankırı Kadın Kolları Regaip Kandili münasebetiyle Uzay Düğün salonunda mevlit programı düzenledi. Kadınların ve genç kızların büyük ilgi gösterdiği programa yaklaşık bin kişi katıldı.

Açılış konuşmasını Kadın Kolları Başkanı Fatma Öztürk’ün yaptığı programda Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç, eşi Zeynep Dinç, Ak Parti Çankırı Milletvekili Adayı Av. İdris Şahin, eşi Ebru Şahin, Ak Parti Çankırı Milletvekili Adayı işadamı Hüseyin Filiz, eşi Hülya Filiz ve İl Genel Meclis Başkanı Osman Canbaz’ın eşi Döndü Canbaz katıldı.

Salonda bulunan kadınlara program öncesi selamlama konuşmasında bulunan Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç, üç ayların başlaması vesilesiyle Cenab-ı Mevla’dan bu ayları manasına uygun şekilde geçirmemizi diledi.

TÜRK KADINI DESTANLAR YAZDI

Manevi atmosferin ruhlara ve gönüllere hakim olduğu bu anlamlı günlerde millet olarak büyük bir sınavdan geçtiklerini belirten İrfan Dinç,”Ben size yürekten teşekkür ediyorum. Bu tür programları duyduğunuz zaman her şeyi feda ederek koşa koşa geliyorsunuz. Hanımefendiler meselelerine sahip çıkıyor. Daha önceden kadınlarımıza reva görülen itilmiş, kakılmışlık ‘bu işlerden kadınlar anlamaz, sen ne anlarsın’ gibi sözler artık çöpe atılmış durumda. Hanımlarımızın aktif siyasete katılımları, kadınlarımıza seçme ve seçilme hakkı verildikten sonra gerçek anlamda Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın başında bulunduğu Ak Parti tarafından gösterilmiştir. Ve görüyorum ki hanımlarımız kendilerine verilen bu değeri görüyorlar ve takdir ediyorlar. Bu anlamda bende sizlere gönülden ve yürekten teşekkür ediyorum” dedi.

Dinç,”Hanımlar bizim hayatımızın öznesi. Evde işyerinde, tarlada, siyasette ve cephede, Türk kadını her zaman destanlar yazmıştır. Yazılan destanlar kıyamete kadar da devam edecektir” diye konuştu.

ALLAH SİZİ FIRSATÇILARDAN KORUSUN

Daha sonra selamlama konuşması yapmak için söz alan Ak Parti Milletvekili adayı Hüseyin Filiz, kadınlara verdikleri öneme değindiği konuşmasında, kadınların kendileri, evlatları ve vatan için çok önemli ve değerli olduklarını söyledi.

Peygamber Efendimizin bir kıssasını salonda bulunanlara aktaran Filiz, “Allah Resulü bir gün pazarcı esnafını dolaşırken elini bir buğday çuvalının içine sokuyor bakıyor ki, üstü kuru altı yaş. Diyor ki; ‘Ya mübarek bunun niye üstü kuru altı yaş? Pazarcı cevap veriyor,’Ya Resulullah! Yağmur yağdı suyu altına çöktü diyor.’ Peygamber Efendimiz, ‘O zaman yaş tarafı üstüne getir, milleti aldatmayalım’ diyor. Arkasından şu öğüdü veriyor ‘Aldatan bizden değildir.’ Şimdi bugün ülkesini, işini, eşini aldatan bazı siyasetçiler görüyorsunuz. Sizden bunların hesabını sandıkta vermenizi istiyorum” diye konuştu.

Esentepe’de on beş gündür su sıkıntısı olduğuna değinen Filiz, “Başkanımız orayı bir buçuk trilyon yatırımla bir su deposu yaptırdı. Bu su deposu oradaki halkımızın ihtiyacı için yapıldı. Ama her ne sebeple olursa olsun Esentepe’de 15 gündür su sıkıntısı çekiliyor. Tabi bu konunun çeşitli şüphelere yer verecek bir konu olduğuna dikkat çekmek istiyorum. Bugüne kadar akan su on beş gündür niye akmıyor? Diye sordu.

 Ankara’dan su tankları getirilerek şu an için Esentepe’ye su verilmeye başlandığı müjdesini veren Filiz, “Ancak fırsat düşkünleri, kötü niyetli insanlar her zaman ve her yerde bu fırsatları değerlendiriyorlar. ‘Esentepe’de 1400 oy var. Oradaki insanlar susuz kalırsa bize fırsat düşer mi?’diye hesap yapıyorlar. Allah sizi bu fırsatçılardan korusun. Bugün Kandil gecesi Allah diyor ki; ‘Yok mu benden bir şey isteyen’. Ben diyorum ki; vatanımız, milletimiz, devletimiz ve özellikle Çankırımız için hayırlısı ne ise o olsun” dedi.

HALKIMIZA AMENTÜYE İNANMIŞ GİBİ İNANIYORUZ

Peygamber sevgisiyle Uzay düğün salonunu hınca hınç dolduran kadınlara teşekkür ederek sözlerine başlayan İdris Şahin, “ Bizlere bu güzellikleri bahşeden bir ve beraber olmamıza vesile olan ve eşrefi mahlukat olarak yaradılışımızdan bu yana insanoğlunu şerefli kılan Hz. Allah’a ne kadar hamd etsek az” diye konuştu.

Büyük bir rahmet ve bereketle üç ayların gelişini yaşadıklarını belirten Şahin,” Bizi yan yana getiren temel öğemiz iman ve hakikat dolu inanç değerlerimiz. Bu birlikteliğimizin daim olması dosta düşmana dış güçlere karşı Türk milletinin bu hanım efendilerin her daim beraber olması gerekiyor” dedi.

Şahin,”Sizler gün oldu analık ettiniz. Gün oldu arkadaşımız,  eşimiz oldunuz. Gün oldu öğretmenimiz oldunuz bizleri eğittiniz ve belirli yerlere getirdiniz. Allah’a ne kadar şükretsek azdır. Sizin gibi örfüne âdetine düşkün, İslam inancını bizlere anlatan değerli annelerimiz ve bacılarımız var. Ve bizlerle birlikte yürüdüğünüz bu kutlu yolculukta emin olunuz karşımızda hiçbir gücün dayanamayacağını bilesiniz. Sizlerin hayır duası olmasaydı bu güzel Başbakanımız 8.5 yıllık iktidarda asla ve asla olamazdı. Bunun için size teşekkür ediyoruz” dedi.

Bu sürecin burada bitmediğini söyleyen Şahin, 12 Haziran tarihinde kadınların şimdiye kadar tarlada yapmış olduğu çalışmanın karşılığını, harmanda almasına sıranın geldiğini sözlerine ekledi.

12 Haziran tarihinin ülke açısında önemli bir dönüm noktası olduğuna dikkat çeken Şahin, “Ülkemizde demokrasi tam olarak yerleşmiş durumda. Biz halkımızın dediğine amentüye inanmış gibi inanıyoruz. Milletin terazisinin ne kadar hassas olduğunu, altın tartar gibi sandıkta oylarını tartarak kullanacaklarını, laf üretenlere değil iş üretenlere ve kendi evlatlarına sahip çıkacaklarını bir kez daha dosta düşmana göstereceklerdir” dedi.

Başkan Dinç, Şahin ve Filiz’in salondan ayrılmasının ardından mevlit programı Kur’an-ı Kerim, Efendimize getirilen Salâvat-ı Şerifler ve söylenen ilahilerle devam etti. Daha sonra yapılan dua ile son bulan program da katılımcılara gül suyu ve lokum ikram edildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER