banner198

Akil Heyetin kadın üyesi halis mulis Çankırılı çıktı

Akıl İnsanlar heyetinin kadın üyesi Hilal Kaplan Çankırılı bir ailenin kızı olduğunu açıkladı.

Akil Heyetin kadın üyesi halis mulis Çankırılı çıktı
banner145

Akıl İnsanlar heyetinin kadın üyesi Hilal Kaplan Çankırılı bir ailenin kızı olduğunu açıkladı.

Basın mensuplarıyla yapılan toplantı da söz alan sosyolog-yazar Hilal Kaplan Çankırılı bir ailenin kızı olduğunu açıkladı. Başörtüsü meselesi yüzünde mağdur olduğunu vurgulayan Kaplan, " Ailemde kat sayı mağduru olan pek çok İmam Hatipli kuzenim ve yeğenim var. Ordudan irtica sebebiyle haksız yere ilişiği kesilmiş olan akrabam var. Devletten dolayı has Türk Çankırılı bir ailenin  bireyleri olarak sistemin mağdur ettiği pek çok hikaye var bizim ailede. Mesela ninelerimin kümeste Kur'an öğrettiğini dinleyerek büyüdüm. Dolayısıyla burada bir sistem sorunu söz konusu. 85- 90 yıldır toplumun büyük bir kesimini mağdur etmiş bir sistem sorunu var" dedi.  

Hilal Kaplan ölen PKK'lıların 3-4 nesil önceki atalarının Çanakkale şehitliğinde yattığını ifade ederek, aradan geçen 90 yılda nasıl bu durumlara gelindiğinin üzerine düşülmesi gerektiğini söyledi. Kaplan, "90 yılda o dönüşüm nesillerde nasıl gerçekleşti bunun üzerine düşünmek gerekiyor.Dışkı yedirilen işkence edilen köylüler var .Dört bin köyün yakıldığı söyleniyor bazı rakamlara göre. Buda evinden zorla göç ettirilen milyondan fazla insana denk geliyor. Bu rakamları akrabalarını toplayın karşınıza BDP tabanı çıkıyor. Yani sorunun siyasi ve sosyolojik bir boyutu var. Sadece silahla, sadece ölerek ve öldürülerek halledemeyeceğimiz bir boyutu var. Sosyolojide 'ne kadar bastırılsa da, o bastırılanın geri dönüşümü' diye bir tabir vardır. Bu mesele, bastırmayla öldürmeyle halledilebilecek bir mesele değil" şeklinde konuştu.

 

Program sonrası Çankırı Postası'na kısa bir açıklamada bulunan Hilal Kaplan, "Ben Orta'nın  Dodurga beldesindenim. En son Çankırı'ya 20 yaşımda gelmiştim, bu gelişim bir nevi sılayı rahim ziyareti gibi oldu" ifadelerine yer verdi.

 

Konuşmasının ardından salondan en çok alkış alan kişi olması üzerine Taşgetiren, "Çankırılılar en çok Çankırı'nın kızını alkışladı" esprisinde bulundu.

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER