banner198

Alo Piknik Uygulaması Basına Tanıtıldı

Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç Alo Piknik hattını, düzenlediği toplantıyla basın mensuplarına anlattı.

Alo Piknik Uygulaması Basına Tanıtıldı
banner145

Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç, Abdülhalik Renda Mahallesi Sakinleri ile buluşarak onların istek, görüş ve önerilerini dinlediği Muhabbet Toplantısı’nda “Arabası olanlar her yere gidebiliyor. Olmayan ne yapsın! Arabamız yok diye pikniğe bile gidemiyoruz.” diyen Zeynep Şahbaz’ın isteğini gerçekleştirerek devreye soktuğu “Alo Piknik” hattını, düzenlediği toplantıyla basın mensuplarına anlattı.

 

Basın toplantının sürprizi ise; bu uygulamanın gerçekleşmesine önerisi ile katkıda bulunan Zeynep Şahbaz ve eşinin de davet edilmesi oldu.

 

 

 “Arabanız yok diye evde kalmayın, piknik için bizi arayın” sloganıyla yola çıkan Çankırı Belediyesi, yaz sezonuyla birlikte 444 03 18 “Alo Piknik” hattını faaliyete geçirerek, pikniğe gidemeyen Çankırı halkını, tahsis edeceği otobüslerle pikniğe götürmeyi planlıyor.

 

Başkan İrfan Dinç, ekibiyle katıldığı toplantıda “Bugünkü basın toplantımızın konusu diğerlerinden çok farklı. Yaptığımız halk buluşmalarında imkansızlıkları yüzünden pikniğe gidemediğini dile getiren Zeynep Hanım’ın isteğine ne yapabiliriz diye düşündük ve arkadaşlarımızla birlikte çözüm üreterek “Alo Piknik” 444 03 18 hattını oluşturduk. Belediye önünden kaldıracağımız araçlarla, halkımızı o hafta için belirlenen piknik alanına götürüp akşam belli saatte de geri getireceğiz. Pikniğe gelmek isteyen vatandaşlarımız alo piknik hattını arayarak isimlerini yazdırıp rezervasyon yaptıracaklar. Sayıya göre de araç ayarlayacağız. Arayanlara o hafta gidilecek piknik yeri de bildirilecek. Bu uygulamanın sosyal hayatımıza zenginlik, hareketlilik ve güzellik katacağını düşünüyorum. Eğer kabul ederseniz,  ilk pikniğimizde siz basın mensuplarımızı da görmek isteriz. Küçük aksaklıklar olabilir ancak bu uygulama zaman içerisinde oturacaktır.” diye konuştu.

 

 

 

Basın toplantısı sonunda Zeynep Hanım “ Benim sizinle ilgili fikirlerim farklıydı. Ama ne zaman mahallemize gelip kendinizi, yaptıklarınızı anlattınız ve en çok da bizi dinlediniz; o günden beri sizinle ilgili fikirlerim çok değişti. Belediye ne yaptı ki diyen halk, sizinle yüz yüze gelip isteklerini anlatma fırsatı bulunca, belediyenin yaptığı ve yapacağı çalışmaları dinleyince neler yapıldığını anladı, göremediklerini gördü” diyerek Başkan Dinç’e samimi duygularla görüşlerini açıkladı.

 

Basın toplantısı, Başkan Dinç’in basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularına verdiği cevaplarla sona erdi.

 

Belediye “Alo Piknik” 444 03 18 hattı, 01 Temmuz 2012 Pazar günü saat sabah 10’da ilk piknikçileri pikniğe götürerek faaliyete geçecek.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER