banner198

Altın Kız Ezgi Aydın Ödüllendirildi

8.sınıflar arasında yapılan 2012 SBS de 500 tam puan alarak Türkiye 1.si olan Ezgi Aydın çeyrek altınla ödüllendirildi.

Altın Kız Ezgi Aydın Ödüllendirildi
banner145

8.sınıflar arasında yapılan 2012 SBS’de 500 tam puan alarak Türkiye 1.si olan Ezgi Aydın Vali Vahdettin Özcan ve İl Milli Eğitim Müdürü Yaşar Petek tarafından çeyrek altınla ödüllendirildi.

Ezgi Aydın’ın Annesi Av. Emine Aydın, babası Dr. Ergin Aydın ile birlikte makamında kabul eden Vali Özcan, “Ezgi kızımızı canı gönülden tebrik ediyorum. Çok mutlu oldum,hepimizi gururlandırdı, Örnek bir aile, örnek bir başarı. İnşallah bütün Çankırı’ya örnek olur. Başarının burada kalmamasını arzu ediyorum” dedi.


Çankırı’nın eğitim-öğretimde atılım içinde olduğunu vurgulayan Vali Özcan, “Yaşar Petek Bey yaptığı başarılı çalışmalarla Çankırı’ya hareketlilik getirdi. İl Müdürleri içerisinde en çok konuşulan kişi. Tabi Meyve veren ağaç taşlanır misali. Bir şey yapmazsan hiçbir şikâyet olmaz” ifadelerini kullanarak İl Milli Eğitim Müdürümüzü takdir ettiğini belirtti.

 

 

Vali Özcan, yapılacak ve inşaatı devam eden okullar hakkında da bilgiler sunarken, “TOBB tarafından yaptırılacak olan Fen Lisesi için yer tespit çalışmalarımız devam ediyor. Bu sene olmazsa da önümüzdeki sene başında inşaatı başlatmayı planlıyoruz” derken, hayırsever bir işadamı tarafından da 24 derslikli bir okul yapılacağı müjdesini verdi.


İl Milli Eğitim Müdürü Yaşar Petek ise okullardan SBS sonuçlarının gelmesi ile il genelinin genel bir değerlendirilmesinin ve geçtiğimiz yıllara göre kıyaslamasının yapılacağını belirterek; “Genel anlamda bir yükselişin olduğunu düşünüyorum” dedi.

 

 

Ezgi Aydın öğretimine Ankara Samanyolu Kolejinde devam edeceğini ifade etti.

Baba Ergin Aydın, kızının yıl içinde 100 bin soru çözdüğünü söyledi.

 

Ziyarette hazır bulunan Milli Eğitim Müdürü Yaşar Petek, Özel Namık Tanık İlköğretim Okulu Müdürü Mükremin İçeri, Ana Fen Dershanesi Müdürü Mehmet Devecioğlu’da Ezgi Aydın’a birer çeyrek altın hediye ederek başarılarından dolayı kutladılar.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER