banner198

Amatör Ligde Eldivan Belediye Spor Kazan Kaldırdı

Çankırı Futbol Amatör liginde mücadele eden Eldivan Belediyespor, 8. Hafta mücadelesinde yan hakemin rakip takımın eski futbolcusu olduğunu belirterek yanlı tutum nedeniyle hakeme kınayan bir açıklamada bulundu.

Amatör Ligde Eldivan Belediye Spor Kazan Kaldırdı
banner145

Çankırı Futbol Amatör liginde mücadele eden Eldivan Belediyespor, 8. Hafta mücadelesinde yan hakemin rakip takımın eski futbolcusu olduğunu belirterek yanlı tutum nedeniyle hakeme kınayan bir açıklamada bulundu. Bundan sonraki müsabakalarda aynı hakemin maçlarına verilmesi durumunda sahaya çıkmama kararı alan Kulüp Yönetimi, İl Hakem Kurulu Başkanının da bu olayın bir parçası olduğunu iddia ederek istifaya davet etti.

 

 

‘Çankırı Futbol Camiasına Duyurulur ‘ başlığı altında kulüpten yapılan yazılı açıklamada şunlara yer verildi;

 

“Çankırı Büyükler Futbol Amatör liginde 29.12.2012 günü oynadığımız 8.hafta maçına atanan yan hakem Ekrem Çapraz’ın 2010 yılında futbolu bıraktığı takımın maçına atanması ve takım arkadaşlarının halen aynı takımda olması nedeniyle maç öncesi yanlış bir atama olduğunu düşünmemize rağmen adaletli ve iş ahlakına uygun bir yönetim bekliyorduk. Ancak verdiği kararlarla maçın sonucuna direk etki etmesi hakemler hakkında bu kadar iyi niyetli olmamamız gerektiğini göstermiştir.

 

Hakemin hata yapma lüksünün olduğunu kabul ediyoruz. Ancak ilgili hakemin bilinçli bir şekilde taraf tuttuğunu maç öncesi ve sonrası rakip futbolcularla yapmış olduğu görüşmelere şahit olunmuş bariz bir şekilde aleyhimize verdiği kararları ifade etmiş ve bu durum spor ahlakına ve hiçbir iş ahlakına uymayacağı gibi bizi de son derece üzmüştür.

 

 

Kulüp olarak emeğimize saygı göstermeyen hakemliği sahada her istediğini ve düşündüğünü yapan kişi olarak algılayan hakemlerin takipçisi olacağımızı ve her türlü yasal mücadelemizi yapacağımızı belirtiriz.

 

İlgili hakem Ekrem Çapraz’ın göstermiş olduğu yönetimden ziyade yapmış olduğu davranıştan dolayı öncelikle kendisini kınıyor, hakemlik vasıflarına uymadığını ilimiz futboluna daha fazla zarar vermeden hakemlik görevini bırakması gerektiğini tavsiye ederiz.

 

İlimizde hakkıyla hakemlik yapan diğer hakemlerimizi tenzih eder, camialarına sürülen kara leke karşısında sessiz kalmamalarını bekleriz.

 

Bahse konu olan müsabakanın rakip takımının galibiyetine ve mücadelesine gölge düşürmek gibi bir niyetimiz olmadığını belirtir, rakip kulüp ve futbolcularını tenzih ederiz.

 

Diğer kulüplerimiz inde bu hakemin maçlarını yönettiği takdirde adaletli bir yönetim olmayacağından maçlarını yönetmesine izin vermemesini tavsiye ederiz.

 

Bu günden sonra katıldığımız bütün liglerde Ekrem Çapraz isimli hakemin maçlarımıza verildiği takdirde maçlara çıkmayacağımızı belirtir, hakemin durumunu bildiği halde maçımıza atayan İl Hakem Kurulu başkanının da bu olayın bir parçası olduğundan başkanlık görevini yerine getiremediği aşikâr olup bu skandal karşısında yapılacak olan davranışın istifa olduğunu hatırlatırız.”

 

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER