banner198

Amerikalı Tarihçiden konferans

Amerikalı tarihçi Doç. Dr. Fred Campbell İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Konferans salonunda konferans verdi

Amerikalı Tarihçiden konferans
banner145

Çankırı Karatekin Üniversitesi Uluslararası Dil Eğitim Merkezi’nin konuğu olarak Çankırı’da bulunan Amerikalı tarihçi Doç. Dr. Fred Campbell İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Konferans salonunda konferans verdi.

 

Uluslararası Dil Eğitim Merkezi’nin organize ettiği konferansta Amerika’daki başkanlık sistemi ve seçim sistemi hakkında bir konuşma Campbell, Amerika’daki başkanlık sistemini 1876 yılında anayasa kongresi sonrası hayat geçtiğini, George Washington, Abraham Lincoln ve Theodore Roosevelt’in başkanlık dönemlerinde başkanlık sisteminin çeşitli değişiklikler geçirerek bugünkü yapısına kavuştuğunu söyledi.

 

 

Doç Dr. Fred Cambpell, seçimlerde salt oy çokluğunun başkanlık seçimlerinde yeterli olmadığını, eyalet oy ağırlıklarının başkanı belirlediğini ve Amerika tarihinde salt olarak en fazla oy almasına rağmen iki başkan adayının Amerika başkanı olamadığına dikkat çekti. Konuşmasının devamında Cambpell, Amerikan seçimlerinde her zaman iki partinin olduğunu, cumhuriyetçi ve demokrat olarak ayrılan bu iki partinin iç ve dış politika olmak üzere iki başlıkta karşıt görüşler üzerinden seçimlere hazırlandıklarını belirterek, her seçimde farklı sorunların birincil durumuna geldiğine değindi.

 

Konferansın son bölümünde Kasım 2012’de yapılacak başkanlık seçimlerinde yarışan iki aday hakkında dinleyicilere bilgiler veren Fred Cambpell, seçimin sonucunu başkanlık için yarışan adayların iç politikada işsizlik, federal borçlanma, sağlık istemi ve vergilendirme; dış politikada ise göçmenlik, savaş, Afganistan ve Irak gibi konulardaki tutum ve ifadelerin belirleyici olacağını belirterek konuşmasını tamamladı.

Çok yoğun bir ilginin olduğu konferans dinleyicilerin sorularıyla sona erdi.

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER