banner198

Ana – Kız Okuldayız Son Sertifika Töreni yapıldı

Ana-Kız Okuldayız kampanyası çerçevesinde okuma yazma kursunu bitiren kursiyerlere belgelerini verdi.

Ana – Kız Okuldayız Son Sertifika Töreni yapıldı
banner145

Vali Vahdettin Özcan bir dizi incelemelerde bulunmak üzere Kızılırmak ilçesine gitti.

 

İlçe ziyareti öncesinde ilk olarak Hacılar köyüne giden Vali Özcan burada Ana-Kız Okuldayız kampanyası çerçevesinde okuma yazma kursunu bitiren kursiyerlere belgelerini verdi.  Belge Törenine Milletvekilleri Av. İdris Şahin, Hüseyin Filiz, İl Milli Eğitim Müdürü Yaşar Petek, Kızılırmak Kaymakamı Doğan Dinç, ve çok sayıda vatandaşın katıldı.

 

Belge töreninde Ana-Kız Okuldayız kampanyası hakkında bilgi veren İl Milli Eğitim Müdürü Yaşar Petek“ Kampanyanın 2008 yılında Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayelerinde başladığını ve bu yıl Ağustos ayında tamamlanacağını belirterek kampanya çerçevesinde yapılan çalışma ile il genelinde 15 bin kişinin okuma yazma bilmediği tespit edilmiş ve 4 yıllık süre zarfında açılan kurslar ve yapılan saha çalışmaları sayesinde 2 bin 963 vatandaşımız okuma-yazma belgesi almıştır” dedi.

 

 

İl Milli Eğitim Müdürü Petek, kampanyanın ilk 3 yılında 548 kişiye belge verildiğini ve İlimizin Türkiye sıralamasında 81. sırada olduğunu, ancak son bir yılda Vali Özcan’ın büyük destek ve katkıları ile projeye ağırlık verdiklerini gösterilen gayretli çalışma ile toplam da 2.963 kişiye belge verilerek kampanyayı 47. sırada tamamladıklarını söyledi.

 

 Daha sonra Ana – Kız Okuldayız Kampanyasına katılarak kursu başarı ile bitiren 29 Kursiyere sertifikaları Vali Vahdettin Özcan, Milletvekilleri Av. İdris Şahin, Hüseyin Filiz, İl Milli Eğitim Müdürü Yaşar Petek ve Kızılırmak Kaymakamı Doğan Dinç,  tarafından verildi.

 

 

 

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER