banner198

Anthony Digenakis; Amerikan Eğitim Sistemini Anlattı

Amerika Birleşik Devletlerindeki Eğitim Sistemini anlattı

Anthony Digenakis; Amerikan Eğitim Sistemini Anlattı
banner145

Çankırı Karatekin Üniversitesi Amerika Birleşik Devletleri ile eğitim konusunda işbirliği ve eğitimin geliştirilmesi konusunda bilgi alışverişinde bulunmak üzere Delaware Üniversitesi’nden Emekli Rektör Yardımcısı Anthony Digenakis ve Carla Sydney Ston’u ağırladı.

 

Amerikan eğitim sistemi, Amerika eğitiminde kalite ve belgelendirme, müfredat geliştirme, modern üniversitede kütüphane, merkezi laboratuar ve öğrencilere uygun ortamın sağlanması konusunda bilgi vermek amacıyla düzenlenen ilk konferans Çankırı 100. Yıl Kültür Merkezi’nde yapıldı.

 

Konferansta ilk olarak söz alan Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sabit Erşahin, yeni kurulmuş bir üniversite olan Çankırı Karatekin Üniversitesi’nin eğitim konusunda kalitenin artırılması, gerekli mekanın oluşturulması konusunda gelişmiş ülkelerin tecrübelerinden faydalanmak ve bilgi almak amacıyla Amerika’dan iki konuğu misafir ettiklerini söyledi. Bu nedenle konferansa katılan konuşmacılara ve katılımcılara teşekkür etti.

 

Amerikan eğitim sistemi hakkında bilgi vermek üzere kürsüye gelen Carla Sydney Stone, öncelikle Çankırı’da olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi ve açılacak olan yeni kampusle beraber Karatekin Üniversitesi’nin iyi bir üniversite olacağına inandığını söyledi. İlk olarak Amerika’da nüfus yapısı, ilköğretim, ortaöğretim, lisans ve lisansüstü düzeydeki öğrenci sayısı, ders sayısı ve dağılımı, devlet ve özel sektöre göre okulların oranı hakkında bilgi veren Stone, Türkiye ile Amerika Birleşik Devletleri’ni karşılaştırdı ve bu konularda değerlendirmelerde bulundu.

 

Carla Sydney Stone’un konuşmasının ardından kürsüye gelen Anthony Digenakis; Amerika’da eğitime yapılan harcamalar, ilk-orta-lise-lisans ve lisansüstü düzeyde öğrenci başına düşen harcama miktarı, bu değerlerin diğer ülkelere oranı, kamu ve özel okulların gelirlerini nereden sağladıkları, gayri safi milli hasıla içinde eğitime düşen pay düzeyi gibi konularda rakamlar vererek bu konularda açıklamalar yaptı.

 

Konferansın öğleden sonra gerçekleştirilen ikinci bölümünde Anthony Digenakis, kurumsal akreditasyon konusunda; akreditasyonun amacı, fonksiyonları, işleyişi, süreci hakkında bilgi verdi.
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER