banner198

Araştırmacı- yazar Fikri Demirok Hakka yürüdü!

Çankırı yerel tarih araştırmacısı, emekli edebiyat öğretmen Fikri Demirok Hakka yürüdü.

Araştırmacı- yazar Fikri Demirok Hakka yürüdü!
banner145
Çankırı yerel tarih araştırmacısı, emekli Edebiyet öğretmen Fikri Demirok 70 yaşında Hakka yürüdü.


Çankırı yerel araştırmalarının duayen isimleri arasında yer alan ve sayısız öğrenci yetiştiren Fikri Demirok hoca, Ankara'da ikametgahında bu sabaha karşı vefat etti. Uzun bir süredir kanser tedavisi gören Demirok, Çankırı yerel tarih araştırmaları üzerine yaptığı araştırmalarıyla tanınıyordu. Doğruyol Gazetesinde yazılar yazan Demirok, Çankırı Türkocağı Hars heyet üyeliği görevinde de bulunmuştu.  



Merhum Demirok, yarın 02.04.2017 tarihinde öğle namazına müteakip Hoca Ahmet Yesevi camiinde kılınacak olan cenaze namazının ardından Sarı Baba mezarlığında toprağa verilecek.


İstanbul'un Fetih yıldönümü olan 29 Mayıs 2013 tarihinde Çankırı Postasına önemli açıklamlarda bulunan Demirok, "İstanbu'un fethinde Çankırılı lağım ustalarının katkılarını ilk kez anlatarak kamu oyu ile paylaşmıtı.

İstanbul'u Çankırılı lağım ustaları fethetti!

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 02 Nisan 2017, 04:21
YORUM EKLE
YORUMLAR
bahattin ayhan
bahattin ayhan - 7 yıl Önce

çankırı değerli bir evladını daha kaybetti. çankırı sevdalısı sevgili dostum fikri demiroku kaybettik. çankırı kültürüne katkıda bulunmak için kitaplar yazdı, söyleşilerde bulundu. çok ender, ve sayıca hemen hemen tükenme noktasına gelen çankırı sevdalılarından biri idi. Allahtan kendisine rahmet diliyorum. emegi ve çalışmaları daima yaşayacaktır. bireysel çabaları ile çankırı kültürüne yaptığı hizmetler kıymet bilen, takdir edenler tarafından daima hatırlanacaktır. maalesef çankırı böyle meml

ARİF YÜKSEL
ARİF YÜKSEL - 7 yıl Önce

lise yıllarından beri arkadaşım olan, emekli edebiyat öğretmeni fikri demirok kardeşimizin vefatı bizi çok üzmüştür. merhuma Allah'tan rahmet, kederli ailesine ve sevenlerine baş sağlığı diliyorum. mekanı cennet olsun.

İsmail Akyüz
İsmail Akyüz - 7 yıl Önce

sevdiğim, saydığım, değer verdiğim, boşluğu kolayca doldurulamayacak adam gibi adam olan 1977 yılından beri tanıdığım bir büyüğümü ve abimi kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyorum. mekanı cennet olur inşAllah. yakınlarına ve sevenlerine sabırlar diliyorum.

SIRADAKİ HABER