banner306
banner198

Astarlızâde Mehmed Hilmi Efendi, Ankara da anılıyor

Astarlızâde Mehmed Hilmi Efendi, vefatının 49. Yılında Ankara da anılıyor.

Astarlızâde Mehmed Hilmi Efendi, Ankara da anılıyor
banner145

Astarlızâde Mehmed Hilmi Efendi, vefatının 49. Yılında Ankara’da anılıyor.

Çankırı Araştırmaları Topluluğu ve Çankırı Gençlik Derneği’nin düzenlediği programda yad edilecek olan Astarlızâde Mehmed Hilmi Efendi, Çankırı’nın manevi iklimine yön vermiş en büyük ilim adamlarının başında geliyor.

Yaşadığı döneme damgasını vuran Astarlızâde Mehmed Hilmi Efendi, vefatının ardından 49 yıl geçmesine rağmen hala adı sohbetlerde geçen, etrafında yaydığı ilim ve irfan ışığıyla ölümsüzleşen Çankırı’nın en büyük ilim adamlarının başında geliyor.

16 Şubat Çarşamba günü saat 19.30‘da Keçiören Tepebaşı Güçsüzler Yurdu – Necip Fazıl Kısakürek Konferans Salonu’nda gerçekleştirilecek olan anma programı ise şöyle;

Kur’an-ı Kerim’i güzel okuma Türkiye Birincisi Orta Sakarcaören Köyü’nden Ankara Merkez İHL öğrencisi Ahmet Demir’in Kur’an-ı Kerim Tilaveti ile başlayacak olan programda Astarlızâde Mehmed Hilmi Efendi’nin torunu Hilmi Astarlı ailenin içinden bir isim olarak Astarlızâde’yi anlatacak.

Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi İslam Mezhepleri Tarihi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Hasan Onat ve 2005 yılında yayına giren “Çankırılı Astarlızâde Mehmed Hilmi Efendi Kitabı” nın yazarı, Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nden Prof. Dr. Mustafa Aşkar’da birer konuşma yapacak.

Çankırı Gençlik Derneği üyesi gençlerden Mehmet Bayram, Emin Bayram, Seha Bayram ve Eren Bayram’dan oluşan bir ekibin Tasavvuf Musikisi dinletisi gerçekleştireceği programda Astarlızâde’ye dair hazırlanan belgesel niteliğindeki sinevizyon gösterisi Astarlızâde’yi tanımak, anlamak ve gelecek kuşaklara aktarma yolunda önemli bir rol üstlenecek.

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner304