banner306
banner198

Atanamayan Çankırılı öğretmenler destek istedi

Atanamayan Çankırılı öğretmenler Ankara da gerçekleştirilecek eylem için, herkes ve her kesimden destek istedi.

Atanamayan Çankırılı öğretmenler destek istedi
banner145

Atanamayan Çankırılı öğretmenler Ankara’da gerçekleştirilecek eylem için, herkes ve her kesimden destek istedi.

Hükümetin verdiği sözü tutmasını ve görev yerlerinde çalışmaya başlamak istediklerini söyleyen bir grup Çankırılı öğretmen, 26 Ağustos 2011 Cuma günü Ankara’da gerçekleştirilecek eylem için, herkes ve her kesimden destek istediklerini bildirdiler.

Öğretmenler yaptıkları ortak açıklamada hükümete seslenerek, “Yerimiz okuldur. Gereğinin yapılmasını istiyoruz” dediler.

Çankırılı öğretmenler, gerçekleştirilecek eylemle ilgili görüşlerini de şöyle özetlediler:

“Geçen sene yaşanan KPSS kopya iddiaları nedeniyle MEB zor durumda kalmış ve mağduriyeti önlemek için ek alım yaparak 40 bin öğretmen atamasını bu seneki kadrolardan kullanmıştı. MEB normalde 55 bin kadro için yapılması gereken atamayı 11 bin 544’te bırakmış, Maliye Bakanlığı onay vermediği için yeni alım yapamayacağını bildirmişti. Bu durumdaysa 2011 KPSS’ye giren öğretmenler mağdur bırakılmıştı. Erken yapılan atamalar kopya mağduru olanları telafi ise şu an mağdur edilmiş öğretmenler için nasıl bir telafi düşünülmektedir?

Mağdur olan öğretmenler 55 bin kadro sözünün tutulmasını istiyor. Bu sebeple tüm ülkeden gelen öğretmenler 26 Ağustos Cuma günü Ankara’da MEB önünde saat 09.00 da toplanacak.

Eyleme katılacak Çankırılı öğretmenler olarak şu çağrıda bulunuyoruz:

Lütfen, artık sesimizi duyun. Sizleri verdiğiniz sözlere sadık olmaya çağırıyoruz. Desteklerinizi bekliyoruz. Yerimiz okuldur. Gereğinin yapılmasını istiyoruz.”

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner304