banner198

Bakan Eker “Çankırı iyi bir noktaya gelebilir”

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker, Çankırı’ya günübirlik ziyarette bulundu.

Bakan Eker  “Çankırı iyi bir noktaya gelebilir”
banner145

 Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker, Çankırı’ya günübirlik ziyarette bulundu.

 

İlk olarak 1 Haziran tarihinde yapılacak Belediye Başkanlığı seçim çalışması için Şabanözü İlçesinde esnaf ziyaretinde bulunan Mehdi Eker, daha sonra Çankırı’ya gelerek Valiliği ziyaret etti.

 Foto galeriye git

Valilik şeref defterini imzalayan Eker’e vali Özcan tarafından brifing verildi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık açısından Çankırı’nın büyük bir ivme kazandığını belirten Eker, “Kayıtlı 9 bin çiftçimiz var ve çiftçilerimize karşılıksız hibe desteği yaptık. Küçük ve orta boy tarıma 26 tane karşılıksız %50 hibe desteği yaptık. Tarımsal kalkınma kooperatifimize destekler verdik. 6 milyon lira destek sağladık. 3 bin 900 çiftçi 67 milyon faizsiz hayvancılık kredisinden yararlandı. Tarımsal ürün ihracatı 2002’de 110 bin dolar iken 2013’te 53 milyar 700 milyon dolar oldu. Mesaisinin tamamını köyde geçiren ziraat mühendislerimiz ve veterinerlerimiz var. Çiftçiyle çalışıp onlara bilgi sunuyorlar. Çankırı’nın büyük bir üretim potansiyelinin bulunduğunu biliyoruz. Çankırı zamanında çok göç vermiş. Yeni projelerin getirdikleri yatırım teşvikleriyle yeni bir süreçteyiz. Çankırı bundan sonraki süreçte de çok daha iyi bir noktaya gelebilir” ifadelerini kullandı.

 

Soma’da hayatını kaybeden merhum Burak Karayel’in ailesine taziye ziyaretinde bulunan Eker, “Allah böyle bir acıyı bir daha göstermesin. Böyle bir felaket başımıza geldiğinde birlik ve beraberlik içinde yaralarımızı sarmak, geride kalanlarımızı teselli etmek görevimiz. Böyle bir faciada hayatını kaybeden Burak kardeşimize Allah’tan rahmet diliyorum” dedi.

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 20 Mayıs 2014, 03:44
YORUM EKLE
YORUMLAR
ALP
ALP - 10 yıl Önce

arkadaşlar bir şey dikkatimi çekti yazamadan geçemeyeceğim ali çapçi geçenlerde melih gökçek geldiğinde de güneş gözlüğü ile gezmişti şimdi yine ayni bakana da saygisi yok melihe de bunun burnu kaf dağin da ayip ayip.

zafer
zafer - 10 yıl Önce

seçimler için değil normal zamandada gelsin.

çankırılı
çankırılı - 10 yıl Önce

taziye ziyaretine gelip farklı konulada konuşulması aşikar ! bakan ve milletvekillerine soruyorum o aldığınız para helal mi ?

SIRADAKİ HABER