banner198

Bakan Eroğlu Bölge Halkı HESten Memnun

Bakanı Veysel Eroğlu Çankırının Bayramören İlçesine yapılması planlanan hidroelektrik santraline sahip çıktı.

Bakan Eroğlu Bölge Halkı HESten Memnun
banner145

Orman ve Su İşleri Bakanı  Veysel Eroğlu Çankırı'nın Bayramören İlçesi'ne yapılması planlanan hidroelektrik santraline sahip çıktı. CHP İstanbul Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt'ün yazılı soru önergesini yanıtlayan Eroğlu, santral projesinin kamuoyunda büyük tepkilere yol açtığı iddialarının tersine projeye bölge halkının da destek verdiğini söyledi.

"Boyalı Regülatörü ve HES Projesi kapsamında, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı koordinasyonunda 09.08.2010 tarihinde Çankırı ili Bayramören ilçesinde Halkın Katılımı Toplantısı yapılmış olup yöre halkının projeye ilişkin görüş ve önerileri alınmış ve o doğrultuda hareket edilmiştir "diyen Bakan Eroğlu, projeyle ne kadar istihdam sağlanacağına ilişkin de bilgi verdi. Eroğlu, arazi hazırlık ve inşaat aşamasında 200 kişi, işletme aşamasında ise 15 kişi istihdam edileceğini belirtti.

Projeyle birlikte ortaya çıkacak hafriyatın olumsuzluk yaratmaması amacıyla uygun şekilde bertaraf edilmesi için proje sahibinden taahhütname alındığını da ifade eden Eroğlu, CHP'li Öğüt'ün " Proje gerçekleştiği taktirde çevrenin ve doğanın göreceği zararlara ilişkin ne gibi önlemler alınmıştır" sorusunu ise yanıtsız bıraktı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER