banner198

Bakan İsmet Yılmaz bugün Çankırıdaydı

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, bir dizi incelemerde bulunmak için bugün Çankırıya geldi

Bakan İsmet Yılmaz bugün Çankırıdaydı
banner145

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, mermi üretmek isteyen özel firmaların taleplerini değerlendirdiklerini belirterek “İhracat yapmak kaydı ile özel sektör firmalarının tüm mermi üretimi taleplerine izin veriyoruz” diye konuştu.

 

Çankırı’da bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulunan Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ilk olarak Çankırı Valiliği’ne geldi. Vali Vahdettin Özcan, Ak Parti Çankırı Milletvekilleri İdris Şahin ve Hüseyin Filiz, Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç ile kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileri tarafından karşılanan Bakan Yılmaz’a Vali Vahdettin Özcan tarafından ilin sorunları hakkında brifing verildi. Vali Özcan, Şabanözü İlçesinde kurulan fişek fabrikasının mermi üretimi için izin talebini dile getirmesi üzerine Bakan Yılmaz “İhracat yapmak kaydı ile özel sektör firmalarının tüm mermi üretimi taleplerine izin veriyoruz” karşılığını verdi.

 

Türkiye’nin en önemli savunma sanayi tesislerinden birisi olan Çankırı MKE Silah Fabrikasının düşük kapasite ile üretim yaptığını belirten Vali Özcan “1986 yılında üretime başlayan silah fabrikamızda 350 personel görev yapıyor. Silah fabrikasındaki tesis ve tezgahların kapasitenin altında çalıştığını düşünüyorum” diyerek bu tesisin Aselsan gibi bir yapıya dönüştürülmesi ve hem üretim hem de istihdam açısından daha verimli hale getirilmesini istedi.

 

Ziyaret sonunda Vali Özcan, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz’a İnandık Vazosu ve tuz lambası hediye etti.

 

 

BAKAN YILMAZ BAŞKAN DİNÇ’İN ORDU EVİ ARSASI İLE İLGİLİ TALEBİNİ DEĞERLENDİRECEK

 

Valiliğin ardından Garnizon Komutanlığı’nı ziyaret eden Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz daha sonra Belediye ye gelerek Başkan Dinç’ten yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

 

Belediyeye gelişinde Meclis Üyeleri ve birim müdürleri tarafından karşılanan Bakan Yılmaz daha sonra başkanlık makamına geçti. Belediye Başkanı İrfan Dinç burada belediyenin bugüne kadar yaptığı çalışmalar hakkında bilgi verdi.

 

Siyasete girmeden önce Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarlığı yapan Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Belediye Başkanı İrfan Dinç’in özellikle kültürel alanda yaptığı çalışmaları takdirle karşıladığını belirterek, gerek tarihi dokunun canlandırılması, gerekse kültürel yayınlar ve somut olmayan kültürel mirasın yaşatılmasına ilişkin ortaya çıkarılan ürünlerin önemini vurguladı.

 

Belediye Başkanı İrfan Dinç’te Mili Savunma Bakanı Yılmaz’dan şehir içerisinde kalan iki orduevinin yerine belediyece yenilerinin yapılması şartı ile belediyeye devredilmesini talep etti. Bakan Yılmaz’da konunun incelenmesi gerektiğini belirterek talep dosyasını bürokratlarına verdi.

 

Bakan Yılmaz’ın belediye ziyareti Başkan Dinç tarafından hediye olarak yöresel kilim, üzerinde mermi taşıyan kadın figürünün bulunduğu ebru tablo, yöresel yayık ve belediyenin kültürel yayınlarından oluşan kitap setinin hediye edilmesi ile sona erdi.



BAKAN YILMAZ “AMACIMIZ SAVUNMA SANAYİİNDE KENDİMİZE YETERLİ OLABİLMEK”

 

Çankırı’daki ziyaretlerinin son bölümünde MKE’ye bağlı Silah Fabrikasında incelemelerde bulunan Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, hükümet olarak savunma sanayine gereken önemi verdiklerini belirterek “İki günü eşit olan zarardadır. Amacımız savunma sanayimizi geliştirmek ve kendimize yeterli olabilmek” dedi.

 

Fabrikaya gelişinde MKE Genel Müdürü Ünal Önsipahioğlu ile fabrika yöneticileri tarafından Bakan Yılmaz, yetkililerden çalışmalar hakkında basına kapalı brifing aldıktan sonra tesisleri gezdi.

 

Türk Silahlı Kuvvetlerinin ihtiyacı olan savunma sistemleri üzerine üretim yapan fabrikayı dolaşan ve işçilerle sohbet eden Bakan Yılmaz burada gazetecilerin sorularını da cevapladı.

 

 

 

Bakan Yılmaz, Çankırı Silah Fabrikasının kapasitesinin artırılıp artırılamayacağına ilişki bir soru üzerine “Fabrika gördüğünüz gibi çok büyük ve kapasitesi de o denli yüksek. Biz sayın milletvekillerimizle birlikte onların talebi üzerine buraya geldik ve inceleme yapıyoruz. Kapasite yüksek ama üretim düşük. Bunun için iki şey gerekli birincisi talep ikincisi Sayın Müsteşarımızla birlikte bu konuda neler yapılabileceğini değerlendireceğiz. Burada üretimi artırmanın yollarına bakacağız. İşçi arkadaşlar biz mesai almasak da olur diyorlar. Yeter ki buraya işçi alınsın, istihdam sağlansın diye yaklaşıyorlar” dedi.

 

Mermi üretimi yapmak isteyen özel firmalara verilecek izinle üretilecek mermilerin nerede kullanılacağına dair bir soru üzerine Bakan Yılmaz şunları söyledi:

 

“Savunma sanayinde üretim yapan firmalar hangisi olursa olsun ben yurt dışına ihracat yapacağım diyen firmalara üretim izni vereceğiz. Daha önce bu izin verilmiyordu. Diyoruz ki ihracat yapmak kaydı ile üretim yapmak isteyenlere bu izinleri vereceğiz. Bununla ilgili kararı aldık. 5-6 firmanın bu konuda talebi var, hatta Çankırı’dan da fişek fabrikasından mermi üretimi için talep var. Bunlara ihracat şartı ile üretim izni vereceğiz. Şimdilik ihraç etmek kaydı ile bu izni vereceğiz” diye konuştu.

 

Bakan Yılmaz ve beraberindekiler daha sonra fabrikanın atış alanına geçerek fabrikada imal edilen bomba atar ile 200 metre uzaktaki hedefe atış yaptılar.

 

 

 

 

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER