İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin Belediye Başkanı İrfan Dinç’i makamında ziyaret ederek bir süre görüştü.
Beraberinde Vali Vahdettin Özcan, Çankırı Milletvekilleri İdris Şahin, Hüseyin Filiz ve bakanlık bürokratları ile birlikte Belediyeye gelen Bakan Şahin, burada Belediye Başkanı İrfan Dinç, Meclis Üyeleri ve Birim Müdürleri tarafından karşılandı.
Başkanlık makamına geçen İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin’e Belediye Başkanı İrfan Dinç belediye çalışmaları hakkında bilgi sundu. Çankırı’da bir kent meydanı oluşturma gayretinde olduklarını belirten Belediye Başkanı İrfan Dinç, belediye imkânları ile Tekel Binası ve alan içindeki bir apartmanın kamulaştırıldığını söyledi.
Başkan Dinç meydan oluşturmak için önemli engellerden birinin de Polisevi binası olduğunu belirterek Bakan Şahin’den bu konuda yardım istedi. Bakan Şahin de konuyla ilgili olarak “Vali bey bir çalışma yapsın. Kurumların da menfaatleri gözetilecek şekilde uygun bir çözüm bulunabilir. Biz de yardımcı olmaya çalışalım” dedi.
Ülke gündeminin öncelikli maddelerinden olan ve son günlerde tırmanan terör olayları ile ilgili olarak basın mensuplarının sorularını da cevaplandıran İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin’e Belediye Başkanı İrfan Dinç tarafından üzerinde yöresel motiflerin yer aldığı ahşap oyma sandık hediye edildi.