banner198

Barat Kandili Kutlama Mesajları

Berat kandili Sebebiyle yayınlanan kutlama mesajları

Barat Kandili Kutlama Mesajları
banner145

ÇANKIRI MİLLETVEKİLİ HÜSEYİN FİLİZ’İN BERAT KANDİLİ MESAJI


04 Temmuz 2012 Çarşamba gününü 05 Temmuz Perşembe gününe bağlayan gece af, merhamet ve mağfiret gecesi olan Berat Kandili’ni idrak edeceğiz. Günahlardan arınma, Yüce Allah’ın af ve mağfiretine nail olma manasına gelen Berat gecesi tevbe yenilenme ve yaradılış gayesine yönelme gecesidir.

Müslümanların, Yüce Allah’ın bağışlamasıyla günahlardan arınmayı umdukları, kutlu bir zaman dilimi olan bu gece, aynı zamanda Kur’an ayı olarak da kabul edilen rahmet ve mağfiret mevsimi mübarek Ramazan ayına yaklaştığımızı müjdelemektedir.


İnsan olarak bize düşen görev, birbirimizin hak ve hukukuna riayet ederek bir arada barış, karşılıklı saygı ve hoşgörü içinde yaşamayı öğrenmek, öğretmek ve gerçekleştirmektir. İslam’da Allah sevgisine giden yol insan sevgisinden, Yüce Yaradan’ın eseri olan her şeyi sevebilmekten geçer. Sevgi ve saygı olmadan birlik olmaz, dayanışma ve kaynaşma olmaz. İnsani ve ahlaki erdemler de zaten sevgi ve samimiyet zemininde doğar ve gelişir.


Bu duygu ve düşüncelerle Çankırı’lı hemşehrilerimin Berat Kandili’ni tebrik ediyor, bu gecenin, ülkemizin, İslâm âleminin birlik, dirlik ve beraberliğine, insanlığın hidayet, barış ve huzuruna, bütün müminlerin tevbelerinin ve dualarının kabul edilerek arınma ve affedilmelerine vesile olmasını Yüce ALLAH'tan niyaz ederim

 

ÇANKIRI MİLLETVEKİLİ AV. İDRİS ŞAHİN’İN BERAT KANDİLİ MESAJI

Yüce Allah'ın sınırsız af, merhamet, yardım ve bereketine vesile olan, Ramazan Ayının habercisi Mübarek Berat Kandili' ne erişmenin heyecan ve mutluluğunu yaşamaktayız. Böylesi mübarek gecelerde toplumsal sorumluluğumuzun da farkına vararak dayanışma ve yardımlaşma içinde birbirimizi severek birlikte yaşamanın yolu, hoşgörü, doğru ve gerçek anlayış, sabır, bütünlük, dostluk, kini ve nefreti sevgiye, bencilliği fedakârlığa dönüştürmek ve bütün güzellikleri birlikte paylaşmaktan geçer. Bu tür gün ve geceler, dini ve toplumsal hayatımızda ilahi af, mağfiret ve rahmet temennilerinin zirveye ulaşması, birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularının da yoğun biçimde yaşanması gereken anlardır. Bu geceler, kulluk şuur ve bilinciyle kendimizle hesaplaştığımız, hayatımıza Yüce Yaradan'ın rızası doğrultusunda yön vermeye karar verdiğimiz fırsat geceleridir.

Berat gecesinin manevi hayatın ihmaliyle daralan kalplere bir kandil olması dileğiyle aziz Milletimizin ve değerli hemşerilerimin kandilini kutluyor, bu gecenin İslam aleminin birlik ve beraberliğine, insanlığın barış ve huzuruna vesile olmasını Cenab-ı Allah'tan niyaz ederim.

BELEDİYE BAŞKANI İRFAN DİNÇ’İN BERAT KANDİLİ MESAJI

İyilik, bolluk, bereket anlamına gelen bu gece; Yüce Allah’ın huzuruna çıkarak edeceğimiz dualarla bize affedilme fırsatının verildiği, nefret ve kin duygularının yerini sevgi ve huzura bırakarak kırılan kalplerin tamir edildiği Berat Kandili’dir.

Birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularımızın doruğa çıktığı bu kutsal günde, tüm İslam aleminin Berat Kandilini kutluyor ve böylesine hayırlı bir gecede ellerini göğe kaldıran herkesin ettiği duaların kabul edilmesini Yüce Allah’tan niyaz ediyorum.

AK PARTİ TEŞKİLATI ‘NIN KANDİL MESAJI

Yeryüzündeki müslümanların iki bayram günü olduğu gibi, göklerdeki meleklerin de iki bayram gecesi vardır. Meleklerin iki bayram gecesinden biri, Şâban ayının on beşinci gecesi olan Beraat gecesi; diğeri ise Kadir gecesidir. Diye bir yorum vardır.

İşte böylesi önemli ve insanlar için kaderin değişebilen bölümünün dua ve niyazlarla değiştiği , kulların fecre kadar  diledikleri af ve mavfiret dileklerinin  kabul olup berat edebilecekleri kutsal bir geceye daha eriştik.

Bizlerde bu geceyi gerektiği gibi ihya ederek , beratımızı elimize alanlardan olmak dileğiyle mübarek Berat kandilinizi en içten dileklerimizle kutlar ; ALLAH’tan sağlık,huzur ve birlik berberlik için de nice kandillere  erişmenizi  dileriz.

SAADET PARTİSİ İL BAŞKANI ÖMER UZUN’UN, BERAT KANDİLİ MESAJI

UZUN mesajında; “Bu mübarek geceler kardeşlik bağlarımızı güçlendirmek için bize sunulmuş birer ilahi fırsattır. Bu müstesna gecede yapacağımız dua ve ibadetler sevgi ve kardeşliğimizi pekiştirsin. Ayrılıkları, kırgınlıkları bir kenara bırakalım. Bir olalım, diri olalım. Ülkemiz üzerinde oynanmak istenen karanlık oyunları bozalım” dedi.

Rahmet ve mağfiret rüzgarlarının estiği, manevi iklimin doya doya teneffüs edildiği bu günlerin milletimizin ortak paydası olduğunu hatırlatan UZUN; “ Biz aynı milletin evlatları, aynı bahçenin çiçekleriyiz. Farklılıklarımızı ayrılık nedeni değil, zenginlik unsuru olarak görmeliyiz” değerlendirmesinde bulundu.

Müslüman olma şerefinin aynı oranda vebal ve sorumluluk gerektirdiğini kaydeden UZUN; “Kendimizi kurtarmak yetmez. Bir Müslüman olarak bütün insanlığı kurtarmakla mükellefiz. Huzur, barış, refah ve adalet dolu bir saadet dünyasını kurmakla yükümlüyüz. Hayra motor şerre fren olmalıyız. Yanlışın yerine doğruyu, çirkinin yerine güzeli, kötünün yerine iyiyi, sömürünün yerine adaleti, kaosun yerine huzuru, kavganın yerine kardeşliği hakim kılmak için gece gündüz çalışmalıyız” uyarısında bulundu.

Evveli Rahmet, ortası af ve bağışlanma, sonu da cehennem azabından kurtuluş  olan, onbir ayın sultanı Ramazan-ı şerife sayılı günler kala, bu mübarek gecelerde Cenab-ı Hakk’ın af ve mağfiret kapılarını ardına kadar açtığını hatırlatan UZUN, mesajını şu sözlerle tamamladı; “Bu gece günahlarımızın affı için dua edelim. Bu gece O’na layık bir ümmet olabilmek için dua edelim. Cenab-ı Hakk’ın bizlere, İslam aleminin birlik ve beraberliğini sağlayacak şuur ve gücü vermesi için dua edelim. Dünyanın bütün mazlum ve mağdurlarının kurtuluşu için dua edelim. Güçlünün değil haklının hakim olduğu bir dünya için dua edelim. Bu temenni ile milletimizin ve İslam aleminin mübarek Berat kandilini kutluyor, bu müstesna gecenin İslam birliğinin kuruluşuna vesile olmasını diliyorum.” dedi.

TÜRKAV ÇANKIRI ŞUBE BAŞKANI İSA BÖLÜKBAŞI’NIN KANDİL MESAJI

 

Mübarek üç aylar içersinde bulunduğumuz şu günlerde; Resulullah Sallallahu Aleyhi ve Sellem efendimiz şöyle buyurmuşlardır. "Recep, Allah'ın ayıdır. Şaban, benim ayımdır. Ramazan, ümmetimin ayıdır".

Şaban ayının önemli özelliklerinden biriside Beraat gecesi gibi müstesna bir gecenin bu ayın içinde bulunmasıdır.

Bu seneden gelecek seneye kadar meydana gelecek olayların hepsi ayrı ayrı melekler tarafından defterlere yazıldığı, rızıkların, ecellerin, zenginlik, fakirlik, ölümler, doğumlar hep bu esnada kaydedildiği bu müstesna geceyi tam anlamıyla idrak ederek geçirenlerden olur, Bu mübarek ayların ve gecelerin bizlere, Yüce Rabbimizin merhameti

sayesinde sevgiyle kucaklama, konuşma, acıma, selamlaşma ve dostluğu asla koparmama erdemliliklerini göstermemize, bütün insanlığın huzur ve barışa kavuşmasına vesile olmasını dilerken; Berat gecesinin Türk İslam aleminin yeniden derlenip toparlanarak eski ihtişamına kavuşmasına, her türlü bela, fitne ve fesadın sona ermesine vesile olmasını cenabı Allahtan diler saygılar sunarım.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER