banner198

Başkan Dinç çeşitli illerinden gelen Hukukçuları ağırladı

Türkiye nin çeşitli illerinden gelen çok sayıda hukukçu Çankırı Barosunun düzenlediği bir toplantı vesilesiyle Çankırı da biraraya geldi.

Başkan Dinç çeşitli illerinden gelen Hukukçuları ağırladı
banner145

Türkiye Barolar Birliği ile Çankırı Barosu'nun düzenlediği Yeni Türk Borçlar Kanunu tanıtım toplantısı vesilesiyle İlimize gelen Türkiye Barolar Birliği Genel Başkanı Av. Vedat Ahsen Coşar ve çok sayıda baro başkanı ile üyelerine Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç tarafından Tarihi Çamaşırhanede akşam yemeği verildi.

 

Otantik bir atmosferde gerçekleşen akşam yemeğine Türkiye Barolar Birliği Genel Başkanı Av. Vedat Ahsen Coşar ve yönetim kurulu üyeleri, HSYK üyesi Av. Ali Aydın, Çankırı Cumhuriyet Başsavcısı Vahit Kemal Esengin, Çankırı Ağır Ceza Reis İsmail Sezgin ve Çankırı, Kastamonu, Karabük, Çorum, Kahramanmaraş, Konya, Yozgat, Eskişehir, Afyon, Aksaray, Sivas, Kırklareli, Gümüşhane ve Tokat Baro Başkanları ile çok sayıda avukat katıldı.

 

Yemeğin ardından Türkiye Barolar Birliği Genel Başkanı Av. Vedat Ahsen Coşar, Belediye Başkanı İrfan Dinç’e göstermiş olduğu konukseverlik için teşekkür ederek,  TBB adına bir plaket takdim etti.

 

Heyet yemeğin ardından Dr. Rıfkı Kamil Urga Çankırı Araştırmaları Merkezine geçti. Burada Belediye Başkanı İrfan Dinç tarafından Araştırma Merkezi arşivindeki tarihi belgeler hakkında kısa bir sunum yapıldı.

 

Türkiye’nin çeşitli illerinden gelen çok sayıda hukukçu, Çankırı Belediyesi’nin yerel tarihi araştırma merkezinin faaliyetlerinden ve buradaki önemli belgelerden daha önceden haberdar olduklarını belirterek “Yerel yöneticilerin böylesine önemli bir konuda yatırım ve çalışma yapmaları çok önemli. Çankırı Belediyesi’nin hem fiziki mekan anlamında yaptığı restorasyon çalışmalarını hem de tarihi belgelerin yanında somut olmayan kültür mirasının ortaya çıkartıp yaşatmaya çalışmasını takdirle karşılıyoruz. Sayın Başkana da hem candan ev sahipliği için hem de böylesine değerli eserleri gelecek kuşaklara aktarıyor olmasından dolayı teşekkürlerimizi sunuyoruz” diye konuştular.

 

 

 

 

  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER