banner198

Başkan Dinç, Geleneksel Meslekleri Yaşatmayı Hedefliyor

Başkan Dinç, Tarihi Çamaşırhanede demirci ve bakırcı esnafıyla bir araya geldi.

Başkan Dinç, Geleneksel Meslekleri Yaşatmayı Hedefliyor
banner145

Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç, Tarihi Çamaşırhane’de bir araya geldiği demirci ve bakırcı esnafının istek ve önerilerini dinledi.

 

Projelerini bir bir hayata geçirmeye başlayan Başkan İrfan Dinç, demirci ve bakırcı esnafının son durumları ile ilgili bilgi alarak, onlardan gelen istekleri değerlendirmek suretiyle geleneksel meslekleri yaşatmayı hedefliyor.

 

Demircilik ve bakırcılık mesleğinin yaşatılmasının ve yapılan ürünlerle pazardaki hak ettiği yerini almasının önemine vurgu yapan Başkan Dinç, “ Sanatınız bizim için çok kıymetli. Lakin, artık kalaycılık bitti. Sadece bakır kalaylayarak bu mesleği yaşatamazsınız. Kültürümüzün gelecek nesillere aktarılması, üzerinde durduğumuz bir konu. Ben Belediye Başkanı olarak,  bu sanatımızın yaşatılması için her türlü fedakarlığı yapmaya hazırım. Sizlerin, ürün yelpazenizi değiştirmeniz ve kendinizi yenilemeniz gerekiyor. Bu mesleği zamana da uydurarak, hediyelik ürünler üretin. Size söz veriyorum, siz geliştirin, bu ürünlerin altı ay boyunca alıcısı ben olacağım. Gelen misafirlerimize ürünlerinizi hediye edeceğim, yeter ki size teşvik olsun. Tuz lambasını nasıl bir sektör haline getirdiysek, sizin ürünlerinizi de sektör haline getirerek bu mesleklerin yeniden doğuşunu sağlamak istiyoruz. Ayrıca aranızdan seçeceğiniz beş kişiden bir heyet oluşturun. Bana isteklerinizi, nerede ve kaç m2’lik alanda istihdam edilmek istediğinizi bildiren bir çalışma yapın, biz de sizinle ilgili projemizi bu istekler yönünde belirleyelim. Bu konuyla ilgili bir geçiş süreci yaşamaktayız. Sonuçta, sizi memnun edecek bir çalışma sunma isteğimizden dolayı sizleri buraya davet ettik. Hep birlikte, el ele çalıştığımız sürece, halledemeyeceğimiz sorun yok. Biraz siz, biraz da biz fedakarlık ederek en iyisini yapacağımıza inanıyorum.” dedi.

 

 

Düzenlenen toplantıya demirci ve bakırcı esnafının yanı sıra; Çankırı Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Osman Karadeniz, Terziler-Manifaturacılar ve Konfeksiyoncular Odası Başkanı Arif Bayrak ile Kahveciler ve Lokantacılar Odası Başkanı Ahmet Söğüt de katıldı.

 

Esnaflar adına söz alan İskender Aksoy’un, ”Nurettin Ok’tan bu yana birçok belediye başkanı ile çalıştım ama belediye reislerinin içinde sizin kadar titizlikle çalışanını görmedim.” sözleri, Başkan Dinç’i çok memnun etti.

 

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER