banner198

Başkan Dinç, Kentin Sorunlarını Masaya Yatırdı

Belediye Başkanı İrfan Dinç, Çankırı’nın sorunları ve 18 Ayda 18 Proje kapsamındaki projeler ile ilgili toplantı yaptı.

Başkan Dinç, Kentin Sorunlarını Masaya Yatırdı
banner145

Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç, Karayolları 15. Bölge Müdürlüğü ve DSİ 5. Bölge Müdürlüğü teknik elemanları ile bir araya gelerek, Çankırı’nın sorunları ve “18 Ayda 18 Proje” kapsamındaki projeler ile ilgili toplantı yaptı.

 

Toplantıya, Belediye Başkan Yardımcısı Arif Çiyan, Karayolları 15. Bölge Müdürü Sami Uyar, DSİ 5. Bölge Müdürü Hacı Haksal, Çankırı DSİ 52. Şube Müdürü Ahmet Ersin Gökçe, Belediye birim müdürleri ve teknik elemanlar katıldı.

 

Başkan Dinç ve DSİ 5. Bölge Müdürlüğü ekipleri tarafından,18 Ayda 18 Proje kapsamında yapılacak olan Acıçay Taşkın Koruma Projesi ve Esentepe Köprüsü Projeleri incelenerek, genel değerlendirme ve değişiklikler yapılmak suretiyle projelerin son hali üzerinde görüş birliği sağlandı. Yapılan istişare sonunda; DSİ 5. Bölge Müdürlüğünce ihale çalışmalarına başlanarak, çalışmaların 2012–2013 yılı içerisinde bitirilmesi kararlaştırıldı. Ayrıca, Kırkevler Mahallesi Şehitlik Mevkii’nde bulunan derenin ıslah çalışmaları ile ilgili bilgi alışverişinde bulunuldu. Söz konusu derenin, belediye tarafından projelendirilerek DSİ tarafından yapılması konusunda ortak karar alındı.

 

Belediye binası 4. katta bulunan toplantı salonunda gerçekleşen toplantıda; Karayolları 15. Bölge Müdürlüğü ile Çankırı şehir geçişinde sıcak asfalt dökme çalışmalarının hızlandırılması için neler yapılacağı konusunda istişarede bulunularak, şehir geçişi projesi kapsamında değiştirilecek olan içme suyu hattının Karayolları tarafından değiştirilmesi ve kaynak işlerinin belediye tarafından yapılması konusunda karar alındı. Ayrıca, Yapraklı yolu üzerinde bulunan mezbahane dönüşünde göçen yolun ivedilikle yaptırılması, ihale sürecinin hızlandırılması kararlaştırılırken, 18 ayda 18 proje kapsamında yapılması planlanan TCDD yaya üst geçit projesinin de belediye tarafından hazırlanarak Karayolları 15. Bölge Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER