banner306
banner198

Başkan Dinçten Yerel Yönetimler Dersi

Başkan Dinç Anadolu Ticaret ve Ticaret Meslek Lisesi ile Mehmetçik İlköğretim Okulu’nu ziyaret etti.

Başkan Dinçten Yerel Yönetimler Dersi
banner145

Belediye Başkanı İrfan Dinç, Belediye Meclis Üyesi Rafet Alemdar ve birim müdürleriyle birlikte Anadolu Ticaret ve Ticaret Meslek Lisesi ile Mehmetçik İlköğretim Okulu’nu ziyaret etti.

Anadolu Ticaret ve Ticaret Meslek Lisesi Müdür Vekili ve öğretmenlerinden okul çalışmaları hakkında bilgi alan Başkan Dinç, eğitimle ilgili istişarelerde bulundu. Okul Müdür Vekili İsmail Hakkı Başyiğit, “Bir Milli Eğitim mensubu gibi öğrencilerle ilgilenmenizi ve eğitime verdiğiniz destekleri takip ediyoruz. Burada olmanız vesilesiyle size ve ekibinize teşekkür ederiz” dedi.

Başkan Dinç “Eğitim, sanat ve kültür yönü gelişmeden bir ülkenin bir yere gelmesi mümkün değil. Göreve geldiğimden beri bu işlere önem verip ciddi bir bütçe ayıran bir Belediye Başkanıyım. Bir Meslek Lisesi mezunu olarak mesleki okulları fazlasıyla önemsiyorum. Bu yüzden Ticaret Meslek Lisesi’nde de üzerimize düşeni yapacağız. Sadece teknik donanım desteği değil, okul arka bahçesi düzenlemesine de yardımcı olacağız” diyerek ilgili birim müdürlerine talimat verdi.

Başkan Dinç’ten Yerel Yönetimler Dersi

Belediye Başkanı İrfan Dinç, Mehmetçik İlköğretim Okulu’na da yaptığı ziyarette 4/A ve 4/C şubelerinin dersine katıldı.

Dersin konusu “Yerel Yönetimler “olunca,  dersin öğretmeni de Başkan Dinç oldu. “Belediye Başkanı nasıl seçilir?, Görevleri nelerdir?, Belediye Encümeni ne iş yapar?, Belediye kaynakları  nelerdir?” gibi konuları anlattıktan sonra meraklı öğrencilerin soru yağmuruna tutulan Belediye Başkanı İrfan Dinç, “Belediyenin en önemli amacı, halkı mutlu etmektir.” diyerek dersi bitirdi.

Ders sonunda, bir öğrencinin “Gelecekte Çankırı için planlarınız var mı?” sorusu üzerine öğrenciyi tebrik eden Başkan Dinç, hem genel hem de çocuklara özel projelerinden bahsederek “Bu yılsonunda parka doyacaksınız.” dedi ve diğer çalışmaların da merak edilmesi üzerine belediye çalışmalarının ve haberlerinin yer aldığı “Benim Belediyem” gazetesinin okula dağıtılması talimatını verdi.

Ayrıca Mehmetçik İlköğretim Okulu bünyesinde bulunan anaokulu öğrencilerine de “Şehrimi Boyuyorum” kitabı ile balonlar hediye edildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner304